Informatiebijeenkomst Informatiebeveiliging

Op 20 april 2021, tussen 15.30 – 16.30 uur, organiseert de IT Academy een online informatiesessie over Informatiebeveiliging. Tijdens deze bijeenkomst bespreken we de actuele ontwikkelingen in het vakgebied en geven we een toelichting op de nieuwe leergang Informatiebeveiliging. Haio de Vries, adviseur bij Qbit Cyber Security en tevens hoofddocent van de leergang, verzorgt deze sessie. Uiteraard krijgen de aanwezigen ruim de gelegenheid vragen te stellen en om met elkaar in gesprek te gaan. Wees online welkom vanaf 15.15 uur. Aanmelden kan onderaan deze pagina.

Vandaag de dag is ieder individu verbonden met het internet. Denk hierbij aan het gebruik van telefoons, laptops, tablets en andere minder voor de hand liggende apparaten. Het gebruik van verbonden apparaten brengt vele voordelen met zich mee. Maar er zijn zeker ook risico’s verbonden aan dit gebruik. Het belang van deze risico’s kan niet worden onderschat. In het nieuws zijn regelmatig incidenten van beveiligingslekken, van gestolen informatie of het gijzelen hiervan. Voor bedrijven en organisaties is het van groot belang dat zij informatiebeveiliging goed georganiseerd hebben.

Informatiebeveiliging is het vakgebied dat dient om informatie passend te beschermen middels een set van acties. Passend, gezien de risico’s die wel of niet geaccepteerd kunnen worden. Informatiebeveiliging is dan ook volop in ontwikkeling, staat nooit stil en is zodoende van groot belang voor organisaties en haar medewerkers.

Tijdens de informatiebijeenkomst op 20 april krijgen deelnemers een kijkje in de keuken van de leergang Informatiebeveiliging. Deze leergang wordt verzorgd in samenwerking met Qbit Cyber Security. Qbit is gespecialiseerd in digitale beveiliging en onderzoekt continu hoe mensen en technologie elkaar kunnen versterken. De informatiesessie op de 20e wordt tevens georganiseerd voor geïnteresseerden die meer willen weten over de actuele ontwikkelingen in het vakgebied.


De leergang Informatiebeveiliging

Het traject bestaat uit drie lesdagen en kenmerkt zich door een goede mix van theoretische kennis over het vakgebied en praktische zaken waar direct mee aan de slag kan worden gegaan. Daarnaast worden leading practices van ervaren specialisten gedeeld en besproken.


Spreker Haio de Vries, MSc RE

Haio is adviseur bij Qbit Cyber Security sinds 2017 en hoofddocent van de leergang Informatiebeveiliging bij de IT Academy.  Aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft hij de master International Economics and Business behaald. Tevens behaalde hij de Master (RE) IT Audit Risk & Compliance aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Voor zijn functie als adviseur bij Qbit was Haio werkzaam bij Lentis als informatiemanager en EY als manager IT-audit. Bij Qbit is Haio verantwoordelijk voor de kwaliteit van de uitvoering van zowel advies als IT-audit opdrachten. Binnen Qbit en daarbuiten verzorgt hij lezingen over risicomanagement, informatiebeveiliging in het algemeen en de meer op security gerichte privacy aspecten.


Programma

15.15 - 15.30 uur Inloop
15.30 - 15.40 uur  Mark Veldkamp, Productmanager IT Academy Noord-Nederland
15.40 - 16.20 uur Haio de Vries over Informatiebeveiliging
16.20 - 16.30 uur Afronding

Vragen kunnen de gedurende gehele sessie worden gesteld.


Inschrijven online informatiesessie

Inschrijven voor deze bijeenkomst kan onderaan deze pagina. Voor de online sessie wordt gebruik gemaakt van een online platform van de Hanzehogeschool Groningen: Blackboard Collaborate. Ruim voor aanvang van de sessie ontvangen deelnemers per e-mail een link waarmee inloggen mogelijk wordt. Daarnaast ontvangen deelnemers een instructie over het gebruik van de online omgeving.

Let op: Je ontvangt een automatische bevestiging van je inschrijving per e-mail (kan in spam-box belanden).

Praktische informatie

Datum 20 apr
Locatie Online
Type IT Academy evenement
Tijd 15:15 - 16:30 uur