Over ons

Samen voor een krachtige economie in een mooi Noord-Nederland

Noord-Nederland is het waard om zich blijvend te ontwikkelen als regio waar alle ruimte is om te leren, te werken, te ondernemen en te leven. De online- & ICT-sector is een belangrijke groeimarkt in deze regio en een aanjager van ontwikkelingen in andere sectoren. Wij werken voortdurend aan het matchen van het aanbod van kennisinstellingen en opleiders aan de veranderende vraag van de sector om daarmee studenten, professionals en werkzoekenden de beste opleiding te bieden en het bedrijfsleven de best opgeleide mensen.


Samen groeien
IT Academy Noord-Nederland is in 2014 opgericht door een aantal vooraanstaande partijen in het Noorden. De IT Academy is onderdeel van Hanzehogeschool Groningen welke een belangrijke faciliterende, organisatorische en inhoudelijke rol heeft, en wordt mede mogelijk gemaakt door Rijksuniversiteit Groningen, Noorderpoort en Samenwerking Noord. Tenslotte wordt de IT Academy ondersteund door provincie en gemeente Groningen.Facts & Figures 2018-2019 en Facts & Figures 2019-2020

  1. Facts & Figures 2019 - 2020(157 kB)
  2. Facts & Figures 2018-2019(138 kB)

drs. Robin van den Berg

Directeur
Sinds oktober 2017 is Robin van den Berg directeur bij de IT Academy. Robin heeft de afgelopen 20 jaar ervaring opgedaan bij verschillende IT-opleiders (o.a. IBM/Computerij Opleidingen, CSS Education en Startel in Roden). De laatste jaren heeft Robin gewerkt bij de ITPH Academy uit Zwolle waar hij veel omscholingstrajecten heeft verzorgd voor young professionals en werkzoekenden. Als Noordeling spreken de positionering en de doelstellingen van de IT Academy hem erg aan. “Samen met het team, wil ik de komende jaren dit succes verder uitbouwen.’’


Mark Veldkamp

Productmanager
Als productmanager binnen het programmateam van IT Academy Noord-Nederland is Mark de schakel tussen de opleidingsbehoefte van individuen en organisaties en het aanbod van de IT Academy. Met verschillende sales, marketing en productmanagement functies bij XTG en IDée ICT Opleidingsgroep op zijn cv brengt hij waardevolle kennis van de IT-opleidingen markt met zich mee, zowel aan de vraag- als de aanbodzijde.  


Esther Terpstra

Marketing & Communicatie 
Esther heeft haar Bachelor of Communication behaald aan de Hanzehogeschool Groningen en wordt ingezet voor een breed scala aan marketing-en communicatieactiviteiten van de IT Academy. Ook verzorgt zij de marketing- en communicatieactiviteiten voor het omscholingstraject Make IT Work en de HBO-ICT deeltijdopleiding van de Hanzehogeschool. Daarnaast houdt zij zich bezig met het plannen en organiseren van de door de IT Academy aangeboden evenementen.    


Marion Koops

Accountmanager Make IT Work
Marion heeft ruim acht jaar ervaring in arbeidsbemiddeling, sales en HR. De afgelopen drie jaar heeft zij zich steeds meer verdiept in de wondere wereld van IT en o.a. een traineeship ontwikkeld. Als accountmanager voor Make IT Work is zij verantwoordelijk voor het omscholingstraject. Samen met de deelnemers en organisaties gaat zij met veel enthousiasme aan de slag om Make IT Work in Noord-Nederland op de kaart te zetten en daarmee een kwalitatief antwoord te formuleren op de krapte op de IT-arbeidsmarkt.


Daphne de Vries

Opleidingscoördinator
Daphne vervangt tijdelijk Isis Waalkens (zwangerschapsverlof) en is per 1 februari 2021 aan de slag als opleidingscoördinator. Na haar studie International Tourism Management heeft Daphne in verschillende branches ervaring opgedaan. Van arbeidsbemiddeling en HR tot de reisbranche en content creatie voor haar reisblog. Haar interesse in de IT wereld is ontstaan door het maken van haar eigen blog en door haar vorige baan waarin ze steeds meer te maken kreeg met IT-gerelateerde vraagstukken. 


Marc Urbach

Stagiair Marketing & Communicatie
In 2018 is Marc begonnen met de opleiding communicatie aan de Hanzehogeschool Groningen. Momenteel zit hij in het derde jaar van de opleiding. De komende vijf maanden werkt Marc bij de IT Academy als stagiair op het gebied van Marketing & Communicatie. Met de IT Academy als werkgever is zijn doel om zichzelf verder te kunnen ontwikkelen in dit vakgebied. Marc zijn motto is: “If it doesn’t challenge you, It won’t change you.”


Isis Waalkens (met zwangerschapsverlof)

Opleidingscoördinator
Isis zorgt als opleidingscoördinator voor het plannen van de opleidingen van de IT Academy en is het eerste aanspreekpunt voor cursisten en docenten omtrent praktische en organisatorische zaken. Isis heeft Commerciële Economie gestudeerd aan de Hanzehogeschool Groningen en is hiervoor jaren werkzaam geweest in de IT-branche in een organisatorische rol. De IT-branche is haar dus niet vreemd.