Proefcollege Programmeren

IT Academy Noord-Nederland verzorgt op 29 april 2021, tijdens de Online Informatieavond professionals van HanzePro, een proefcollege Programmeren. Deze online sessie vindt plaats tussen 18.00 – 18.45 uur. Programmeren is een onderdeel uit de HBO-ICT deeltijdopleiding van de Hanzehogeschool Groningen. Daarnaast biedt de IT Academy meerdere keren per jaar de leergang Programmeren aan.

Vergaande digitalisering vraagt om een skillset die past bij de 21ste eeuw. Iedereen is verbonden met het internet en met nieuwe technologieën zoals Internet of Things (IoT) en Artificial Intelligence digitaliseren bedrijven en overheden steeds verder. Het begrijpen en beheersen van een programmeertaal is een belangrijke competentie voor iedereen die wil slagen in deze digitale wereld.

Programmeren

Ontwerpen & Programmeren is een basismodule van de deeltijdopleiding HBO-ICT. Eén dag in de week schuift u van 13.30-21.30 uur aan bij het voor deze opleiding uitgewerkte lesprogramma. Dit programma is speciaal ontwikkeld voor iedereen die werkt in een omgeving waar ICT een rol speelt.

Op 10 september start de leergang Computer Science with Python van de IT Academy. Tijdens deze leergang, bestaande uit 20 dagdelen, leren deelnemers de achterliggende principes kennen van Computer Science. Daarnaast behandelen wij hoe je hard- en/of software kunt programmeren.

Het online proefcollege op 29 april geeft alvast een voorproefje op beide onderdelen. Deelnemers kunnen ervaren of programmeren bij hun past.  


Spreker Misja Hoebe

Misja Hoebe MSc verzorgt de sessie op 28 januari. Misja heeft de master Educational Sciences behaald aan de Rijksuniversiteit Groningen en is de hoofddocent van de leergang Programmeren. Hij heeft ruime ervaring als senior developer en was een geruime tijd CTO van verschillende start-ups. Sinds 2018 is Misja docent Computer Science aan de Hanzehogeschool Groningen. Daarnaast is hij betrokken bij diverse programmeer-events en Django Girls, een initiatief om de diversiteit in ICT te helpen vergroten. Django Girls organiseert twee keer per jaar in Groningen een gratis programmeer-workshops voor meiden/vrouwen.


Informatieavond professionals HanzePro

HanzePro organiseert donderdag 29 januari 2021 een online informatieavond voor professionals en bedrijven waar het gehele aanbod aan master en (post-)hbo deeltijdopleidingen en cursussen wordt gepresenteerd. De informatieavond vindt plaats tussen 17.00 - 20.00 uur. Tijdens de informatieavond kun je deelnemen aan live voorlichtingen en live Q&A sessies. Je kunt vragen stellen over de inhoud, toelatingsvoorwaarden, financiering en aanmeldprocedures. Zo kom je erachter of de opleiding bij je past en mogelijkheden biedt om een volgende stap te zetten in je carrière.

Naast het proefcollege Programmeren vindt er betreffende de HBO-ICT deeltijd opleiding, tussen 17.15-17.45 uur, een live voorlichting plaats. Van 17.15 uur tot 18.30 uur zijn medewerkers van IT Academy Noord-Nederland aanwezig om alle vragen te beantwoorden omtrent de HBO-ICT deeltijdopleiding en de bijbehorende modules. Daarnaast kan je tijdens deze informatieavond bij de IT Academy terecht voor vragen over alle andere aangeboden ICT-opleidingen. 

Aanmelden

Je kunt je hier aanmelden voor de Online Informatieavond HanzePro van 29 april 2021. Geïnteresseerden kunnen op het aanmeldformulier 'Programmeren' als interessegebied aanvinken. Heb je nog geen specifieke opleiding(en) in gedachten, dan kun je ook een telefonische afspraak maken met een studiekeuzeadviseur.