De Toekomstformule voor Digitale Transformatie

Zeven inspirerende masterclasses door diverse gerenommeerde sprekers

Op 7 maart start De Toekomstformule voor Digitale Transformatie. Het nieuwe en exclusieve opleidingsprogramma wordt aangeboden door IT Academy Noord-Nederland in samenwerking met University of Groningen Business School (UGBS).

De digitale wereld kan ervaren worden als complex en verwarrend. Aan de hand van actuele casestudies en interactieve masterclasses door autoriteiten binnen hun vakgebied worden de huidige ontwikkelingen behandeld die helpen om gefundeerde beslissingen te nemen.

Leer omgaan met ongeziene en onvoorziene veranderingen tijdens dit unieke opleidingsprogramma in het Noorden. Ga in gesprek met de leiders van de digitale revolutie. Krijg antwoord op vragen als: Hoe kan invulling worden gegeven aan digitale projecten voor gerichte groei? Hoe kan worden gestuurd op basis van data? Welke nieuwe rollen horen bij de huidige ontwikkelingen? Hoe wordt regie behouden en koers bepaald in tijden van onzekerheid?

 

De Toekomstformule voor Digitale Transformatie

Duur7 dagen
Start7 maart 2024
LocatiePrinsenhof Groningen
Tijden10.00 - 17.00 uur
Prijs€6.950,- (excl. btw, inclusief koffie, thee, water, lunch en lesmateriaal)
ContactRobin van den Berg | 06 82 37 15 29
 
Beschikbare plaatsen

5 van de 20 beschikbaar

 
  Direct inschrijven » Bekijk de brochure »

De volgende stap in de digitale transformatie

De digitale wereld is continu in beweging. Digitalisering biedt organisaties houvast en is een hulpmiddel om uitdagingen te meten en aan te pakken. Digitale transformatie kan helpen bij het bepalen van richting en het invulling geven aan transities. Transities op het gebied van digitalisering, maar ook ecologische duurzaamheid, energietransitie en maatschappelijke impact. Bedrijven en organisaties die willen groeien en zich willen voorbereiden op de toekomst, worden genoodzaakt de stap te maken van digitalisering naar ‘echte’ digitale transformatie.

Inhoud

Gedurende zeven inspirerende masterclasses wordt structuur aangebracht in de overvloed aan keuzes en externe prikkels. De nieuwste technologische trends worden vormgegeven door middel van een mix aan werkvormen. 

Het opleidingsprogramma start met een Intake. Tijdens het intakegesprek worden de belangrijkste, persoonlijke uitdagingen en ambities van iedere deelnemer besproken. Deze uitkomsten dienen als input voor de diverse masterclasses, zodat deelnemers betekenisvol kunnen zijn en de opbrengsten kunnen meenemen naar hun eigen organisatie.

Alle deelnemers worden gezien als een potentiële partner, adviseur of inspiratiebron. Zo worden eigen ervaringen gedeeld en worden netwerkvorming en kennisdeling gestimuleerd. Dit draagt bij aan de verankering van digitale transformatie in de strategie van de organisatie.   

In nauwe samenwerking en in overleg met netwerkorganisatie Samenwerking Noord is de behoefte in kaart gebracht en het opleidingsprogramma ontwikkeld. 

Programma*
Onderwerp Datum
Dag 1: Inspiratie
Trends en ontwikkelingen
7 maart 2024
Dag 2: Digitale strategie en transformatie
Digitale doelen en nieuwe verdienmodellen
21 maart 2024
Dag 3: Business development en innovatie
Creëren van nieuwe waarde
4 april 2024
Dag 4: Leiderschap in transitie
Benodigd leiderschap
18 april 2024
Dag 5: IT Governance
Datagedreven besturen
16 mei 2024
Dag 6: Cultuur en mensen in digitale transformatie
Realiseren van succes
30 mei 2024
Dag 7: Persoonlijke presentaties
Reflectie en toekomstvisie
13 juni 2024

*data en programma onder voorbehoud. De hoofdlocatie van het traject is Prinsenhof in Groningen. Op basis van de woon/werklocatie van de deelnemers worden andere exclusieve locaties toegevoegd. Deelnemers ontvangen hierover tijdig bericht.

Doelgroep

Het traject is uitermate geschikt voor:

  • Hoofd/managers ICT
  • Programmamanagers digitale transformatie
  • CTO's, CDO's, CIO's
  • (IT) Directie
  • Strategisch (informatie) adviseurs

Voorafgaand aan de start vindt er een intakegesprek plaats.

Resultaat

Het opleidingsprogramma geeft deelnemers nieuwe inzichten, tools én skills om de eigen organisatie voor te bereiden en te sturen op basis van de huidige ontwikkelingen. Zo kan de organisatie naar de volgende fase van digitale transformatie worden gebracht. Het opleidingsprogramma biedt deelnemers houvast in onzekere tijden.

Sprekers

Algemeen
Robin van den Berg is sinds 2017 directeur van IT Academy Noord-Nederland. Samen met Thijs Broekhuizen, Wetenschappelijk Directeur UGBS van de Rijksuniversiteit Groningen, is hij het eerste aanspreekpunt van het opleidingsprogramma. Daarnaast verzorgen zij de intakegesprekken.

Bart Jan Hoekman, hogeschooldocent Technology van de Hanzehogeschool Groningen, is verantwoordelijk voor alle techniek en technologie binnen het curriculum van de opleiding Communication & Multimedia Design. Bart Jan heeft een actieve rol tijdens het intakegesprek. Daarnaast bewaakt Bart Jan samen met Thijs de structuur en de rode draad van het opleidingsprogramma.

Jo Caudron
Jo Caudron is al jaren actief als digitaal ondernemer, betrokken bij meer dan 2 dozijn digitale bedrijven. Sinds 15 jaar is hij transformatie-strateeg. Met zijn innovatiebedrijf Scopernia helpt hij organisaties in heel Europa en het Midden-Oosten. Jo heeft ondertussen verschillende boeken op zijn naam staan die allemaal een bron van inspiratie zijn voor individuen, bedrijven en beleidsmakers in deze transformatieve tijden. Daarnaast is hij ook een veelgevraagd spreker. In november 2023 is zijn nieuwste boek ‘De toekomstformule’ uitgegeven. Met dit boek reikt hij een methode aan om de belangrijkste disrupties van morgen in kaart te brengen. Hij vertrekt vanuit uitdagingen en onzekerheden en biedt vervolgens een model aan om via duurzame innovaties oplossingen te vinden.

Jo Caudron is de spreker op de eerste dag van het opleidingsprogramma.

Henk de Jong
Henk de Jong is CEO van Versuni (voorheen Philips Domestic Appliances). Versuni heeft een eenvoudig maar krachtig doel: van huizen woningen maken. Versuni is wereldleider met een omzet van 2,2 miljard euro in 2020 op het gebied van keukenapparatuur, koffie, kleding- en huishoudelijke apparaten. Tot de succesvolle producten horen bijvoorbeeld de Philips Senseo en Philips Airfryer. Henk de Jong is sinds 1990 werkzaam voor Philips. Daarnaast geeft Henk les in digitaal transformatiemanagement aan de ISE Business School in São Paulo en de IESE Business School in Barcelona. De Executive Education-programma’s van de IESE staan op de tweede plaats in de wereld beoordeeld door de Financial Times in de onlangs vrijgegeven ‘FT Executive Education Combined Ranking 2023’.   

Henk de Jong is de spreker op de tweede dag ‘Digitale Strategie en transformatie’.

Menno Lanting
Menno Lanting is veelgevraagd spreker, auteur en adviseur. Hij is expert op het gebied van impact van digitale technologie op leiderschap, ondernemerschap en innovatie. Daarnaast is zijn boek ‘Connect! De impact van sociale netwerken op organisaties en leiderschap’ uitgeroepen tot winnaar Managementboek van het jaar. Menno schreef verschillende boeken. Meer dan 250.000 mensen lazen zijn bestsellers. Zijn meest recentste recente boek is ’20 vragen & antwoorden over digitale transformatie’. Alle deelnemers van het opleidingsprogramma ontvangen een exemplaar.

Menno Lanting verzorgt het middagprogramma van de derde dag ‘Business development en innovatie’.

Peter van der Mark 
Peter van der Mark helpt medewerkers, teams en organisaties te verbinden en prestaties op een effectieve wijze te verbeteren. Met een combinatie van beproefde methoden, levens- en bestuurlijke ervaring op het gebied van organisatieontwikkeling en gedragsverandering. Digitale transities hebben per definitief een grote impact op processen en dagelijkse werkzaamheden van medewerkers. Dat doet iets met mensen en hun organisatie. De aandacht hiervoor wordt onderschat en dat leidt onbedoeld tot misverstanden, onbegrip weerstand en vertraging. Tijdens de Masterclass van Peter van der Mark staat hij stil bij het gewenste leiderschap voor een succesvolle transitie. Wat zijn belangrijke uitgangspunten en kunnen medewerkers worden verleid en teams worden gemotiveerd tot ‘anders’ werken en waar nodig nieuw gedrag? Wat zijn de (bekende) valkuilen en hoe is dat te voorkomen?

Peter van der Mark verzorgt een masterclass tijdens het ochtendprogramma van de vierde en zesde dag van het traject.

prof. dr. J.I. Janka Stoker en prof. dr. J.H. Harry Garretsen
Janka Stoker is Hoogleraar Leiderschap en Organisatieverandering, Directeur expertisecentrum In the LEAD en Harry Garretsen is Hoogleraar 'International Economics & Business'; Directeur 'in the LEAD'. In the LEAD is het expertisecentrum van de Rijksuniversiteit Groningen op het gebied van leiderschap. Het centrum biedt 1) state of the art onderzoek voor organisaties over de effectiviteit van leiderschap en 2) advies op maat, colleges en lezingen voor organisaties en professionals.

Janka Stoker en Harry Garretsen verzorgen een masterclass tijdens het middagprogramma van de vierde dag ‘Leiderschap in Transitie’.

Bart Mol
Bart Mol is een gepassioneerde en inspirerende (Agile)Lead Enterprise Architect met veel ervaring in het ontwikkelen van innovatieve duurzame ICT-oplossingen. In de afgelopen 20 jaar heeft Bart meer dan 25 digitale business- en IT-transformatieprogramma’s vormgegeven en begeleid. Bart neemt de deelnemers mee in de keuzes die gemaakt kunnen worden om een modern en flexibel informatie-centrisch landschap en werkcultuur te realiseren. Daarnaast beantwoordt Bart de vraag hoe je komt tot een datacentrische ofwel informatie centrische architectuur.

Bart Mol verzorgt het ochtendprogramma van dag 5. 

Ronald Israels 
Ronald Israels werkt als Principal Consultant voor Eraneos (powered by Quint). Hij heeft veel expertise opgedaan op het gebied van Governance en Management, SIAM, IT Service Management, Risk Management en Sourcing. Hij is in de rol van programmamanager, afdelingsmanager en consultant betrokken geweest bij veel IT-organisaties (profit en non-profit, nationaal en internationaal). Ronald spreekt over het managen van organisatieveranderingen en het verankeren van nieuw gedrag. En het creëren van een effectieve bestuursstructuur. Beide uitdagingen staan centraal in zijn nieuwste boek ‘Digitale diensten regisseren’.

Ronald Israels verzorgt een masterclass in de middag van de vijfde dag ‘IT Governance’.

Gwen Riko
Gwen heeft ruim 20 ervaring in HR, ICT, projectmanagement, coaching, verander management en agility. Ze adviseert organisaties op boardniveau over transformaties, veranderkunde, de menselijke factor in transities. De aandacht voor de mensen en HR en de rol in verander trajecten.

Gwen Riko spreekt tijdens de zesde dag ‘Cultuur en mensen in digitale transformatie’ in de middag van het opleidingsprogramma.

Sprekers per dag

Partners


    

Inschrijven voor De Toekomstformule voor Digitale Transformatie?

  • Uniek in Noord-Nederland
  • Sluit aan bij de leiders van de digitale revolutie
  • Inspirerende locatie(s)
  • Toekomstgericht
Contactformulier