Beter-Proces

Naast semipublieke organisaties volgen ook medewerkers uit het MKB opleidingen bij de IT Academy. Beter!-Proces, is een voorbeeld hiervan. Beter!-Proces is een eenmansbedrijf van Jannet Benthem en richt zich op het verbeteren van bedrijfs/werkprocessen. Dit komt o.a. neer op:

 • het begeleiden van veranderingstrajecten met focus op bedrijfs/werkprocessen
 • het analyseren en ontwerpen van bedrijfs/werkprocessen
 • procesbegeleiding, –optimalisatie en vereenvoudiging
 

Beter-Proces

 • Specialiteit
  Commerciële partij
 • Adres
  Breede 1a
 • Plaats
  9989 TA Warffum
 • Deel

Jannet Benthem | leergang Agile

Jannet Benthem van Beter!-Proces is zelfstandig consultant procesanalyse en begeleiding en volgde afgelopen jaar de zesdaagse leergang Agile bij de IT Academy. "Voor het begeleiden van verbetertrajecten maak ik veel gebruik van diverse Lean-methoden en technieken en deze komen sterk overeen met de uitgangspunten van Agile. De basis is gelijk: continu verbeteren waarbij je waarde creëert voor de klant. Ik had al algemene kennis opgedaan over Agile en Scrum, maar ik miste nog het complete overzicht en wilde meer diepgang." Vandaar dat zij de leergang Agile is gaan volgen.    


Agile in de praktijk

"De leergang heeft mij aan het denken gezet over hoe Agile in te zetten en heeft mij meer bewust gemaakt van de mogelijkheden en onmogelijkheden. Zelf heb ik nog niet in een volledige Agile / Scrum omgeving gewerkt. Wel heb ik bij bepaalde verbetertrajecten al enkele onderdelen toegepast. Ik zie de leergang Agile dan ook als een aanvulling. Afhankelijk van de organisatie en het verbeterdoel kan ik ook deze methodieken meenemen."

Een goed eindresultaat in een dynamische omgeving

"Een Agile- aanpak kan leiden tot een goed eindresultaat in een dynamische omgeving, met name als je nog niet precies weet hoe het eindresultaat eruit moet zien. Een succesvolle aanpak is naar mijn idee niet alleen afhankelijk van de methodiek, maar wordt met name bepaald door de inzet van de medewerkers, daadkracht en betrokkenheid van het management en goede samenwerking en communicatie.

Bij elke methodiek moet je kijken ‘wat willen we er mee bereiken?’ en willen we alleen de ‘kale’ methodiek of gaan we ook onze cultuur, aansturing en dergelijke veranderen voor deze nieuwe aanpak. Op basis van deze discussie kan Agile / Scrum juist wel of juist niet een goede keuze zijn."  


De leergang Agile van IT Academy Noord-Nederland

"Ik ben positief en zou de leergang aanbevelen aan mensen die meer willen weten van Agile en Scrum. De enthousiaste trainers zorgden voor een goede uitleg van de diverse facetten van Agile en kwamen met diverse praktijkvoorbeelden en tips. Daarnaast vond ik de interactieve onderdelen erg nuttig."


 • Meer weten over de leergang Agile?