Hanzehogeschool Groningen

De Hanzehogeschool Groningen, University of Applied Sciences, leidt kundige en betrokken professionals op, doet praktijkgericht onderzoek en is daarmee in de omgeving en (inter)nationaal een belangrijke partner bij het ontwikkelen van ondernemerschap en innovatieve, toepasbare kennis. De hogeschool heeft vestigingen in Groningen, Assen, Leeuwarden en Amsterdam. 

 

Hanzehogeschool Groningen

 • Specialiteit
  Hogeschool
 • Adres
  Zernikeplein 7
 • Plaats
  9747 AS Groningen
 • Deel

Bart Jan Hoekman | Functionaris Gegevensbescherming

Bart Jan Hoekman is hogeschooldocent van het domein ‘technologie’ binnen de opleiding Communicatie en Multimedia Design van de Hanzehogeschool Groningen. Als hogeschooldocent is Bart Jan verantwoordelijk voor het curriculum/onderwijs binnen dit domein. Naast zijn functie als hogeschooldocent heeft Bart Jan de leergang Functionaris Gegevensbescherming gevolgd bij de IT Academy.


Privacy in het onderwijs

"Momenteel wordt er niet tot nauwelijks aandacht besteed aan privacy binnen de opleiding. Ik heb de leergang gevolgd om de nodige kennis en kunde in huis te halen, zodat deze geïntegreerd kunnen worden in het huidige en nieuwe onderwijs. Privacy heeft voornamelijk te maken met een stukje bewustzijn. En ik denk dat dit nu juist zo belangrijk is om bij onze studenten te creëren. Vooral nu de wet-en regelgeving op dit gebied aan verandering onderhevig is."


Privacy by Design

"Vooral het stukje bewustwording van privacy acht ik enorm waardevol voor onze studenten. Daarnaast zal “Privacy by Design” een essentiële rol gaan spelen voor de studenten, daar zij aan het begin staan van de ontwikkeling van nieuwe media en toepassingen voor de gebruiker. Ook het uit kunnen voeren van PIA of een andere checklist op het gebied van privacy is voor onze studenten een hele mooie vaardigheid om te hebben."


Veranderende regelgeving

"Door de (snelle en grote) veranderingen in de technologie, gaat privacy een steeds belangrijkere rol spelen binnen onze samenleving. De verkoop van persoonsgegevens blijk de afgelopen jaren een solide businessmodel te zijn en de hoeveelheid data die wij met z’n allen genereren op dagelijkse basis is ongekend. De veranderende wet-en regelgeving op het gebied van privacy zal daarom mee moeten veranderen om ons te beschermen tegen organisaties en individuen die onze privacy niet zo hoog in het vaandel hebben staan."


Theoretische basis en praktische handvatten

"De leergang Functionaris Gegevensbescherming bij IT Academy Noord-Nederland geeft een solide theoretische basis, maar daarnaast praktische handvatten waar je direct mee verder kan gaan."


 • Geïnteresseerd in de leergang Functionaris Gegevensbescherming?