14e editie Functionaris Gegevensbescherming start in februari

15-12-2021

In februari staat de succesvolle praktijkleergang Functionaris Gegevensbescherming wederom op het programma van IT Academy Noord-Nederland. De veertiende editie van deze leergang start op donderdag 3 februari 2022. Gedurende drie modules verspreid over drie dagen wordt een praktische basis voor het aanpakken van privacyvraagstukken geboden. Speciaal voor medewerkers die belast zijn of worden met advisering, toezicht op of uitvoering van wet- en regelgeving, zoals de AVG.

De driedaagse leergang Functionaris Gegevensbescherming biedt een uitstekende basis om de (veranderende) regelgeving op een praktische wijze toe te passen binnen een organisatie. Zo krijgen deelnemers na afloop zicht op de eigen registraties van persoonsgegevens binnen hun organisatie, weten zij risico’s te identificeren die hun organisatie loopt en weten zij hun eigen interne positionering helder te maken. Eveneens komen de belangrijkste beschermingsmaatregelingen aan bod en wordt er invulling gegeven aan de meldplicht datalekken.

Overzicht van de modules

  • Wet- en regelgeving (compliance)
  • Privacy en Informatiebeveiliging
  • De praktijk van de Functionaris Gegevensbescherming

Naast medewerkers die belast zijn of worden met advisering, toezicht op of uitvoering van wet- en regelgeving is de leergang tevens ideaal voor professionals die zich willen voorbereiden op of verder bekwamen in de functie van Functionaris Gegevensbescherming of Data Protection Officer.

Meer informatie
Voor meer informatie over de data en de inhoud van de modules wordt verwezen naar de opleidingspagina. Eveneens is het op deze pagina mogelijk om contact op te nemen met Mark Veldkamp, Productmanager, en om deelname definitief te maken.