Leer Python programmeren bij de IT Academy

14-12-2023

In februari start bij IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanze, wederom de leergang Programmeren. In 20 dagdelen (iedere vrijdagochtend) worden de achterliggende principes van Computer Science bijgebracht. Daarnaast leren deelnemers hard- en/of software programmeren. Inschrijven is via de opleidingspagina van leergang Programmeren mogelijk.

Voor een brede doelgroep wordt de leergang Programmeren aangeboden op de Zernike Campus in Groningen. Zo kan iedereen die zich wil verdiepen in het programmeervak deelnemen. Zoals professionals die kennis van programmeren willen opdoen, maar ook die zich willen laten om- of bijscholen tot programmeur. Ook wordt een goede basis gelegd voor docenten die programmeerles willen geven. Verder zijn studenten van niet ICT-gerelateerde studies die hun domeinkennis willen complementeren met digitale vaardigheden van harte welkom. Van alle deelnemers wordt wel een minimaal instroomniveau verwacht, waaronder het minimaal in bezit zijn van een afgeronde mbo-niveau 4 opleiding of havodiploma, basiskennis van wiskunde en statistiek én een sterke affiniteit hebben met ICT. Het is uiteraard mogelijk om contact op te nemen met de medewerkers van de IT Academy om te ontdekken of de leergang Programmeren passend is.

Wanneer deelnemers het gehele traject doorlopen beschikken zij na afloop over basis programmeervaardigheden in Python en over ontwerp-, implementatie-, documentatie en testvaardigheden. Daarnaast kunnen zij strategieën toepassen voor het oplossen van rekenkundige problemen en zijn zij bekend met de toepassingen van informatica in de samenleving en de praktijk.  

Kort over de leergang Programmeren:

  • 20 dagdelen, iedere vrijdagochtend
  • Start op vrijdag 9 februari
  • Prijs is 3150,- vrij van btw en inclusief lesmateriaal
  • Zernikeplein 7 in Groningen

Een uitgebreide omschrijving is te vinden op de website van de IT Academy. Voor vragen kan contact worden opgenomen met Ties de Boer, via onderstaande contactgegevens.