15e editie Functionaris Gegevensbescherming start op 24 november

21-09-2022

Voor de vijftiende keer verzorgt IT Academy Noord-Nederland de driedaagse leergang Functionaris Gegevensbescherming. Op donderdag 24 november gaat de leergang op de Zernike Campus in Groningen van start. Deelnemers krijgen een praktische basis voor het aanpakken van privacyvraagstukken aangeboden. Het traject is ideaal voor professionals die zich willen voorbereiden of verder willen bekwamen in de functie van Functionaris Gegevensbescherming (Data Protection Officer).

Medewerkers die belast zijn of worden met advisering, toezicht op of uitvoering van wet- en regelgeving, zoals de AVG kunnen tevens terecht bij de leergang Functionaris Gegevensbescherming. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan informatieadviseurs, ICT-beheerders, Security Officers, concern-controllers en beleidsadviseurs. In drie dagen krijgen deelnemers een toepasbare toolkit aangeboden waarmee zij de organisatie gericht kunnen helpen met bewustwording, compliance en het verantwoord omgaan met persoonsgegevens.

Praktische informatie
De leergang bestaat uit drie modules van een dag. Naast 24 november zijn 1 december en 8 december de overige lesdagen. Behalve kennisoverdracht staat de leergang in het teken van het bespreken van actuele voorbeelden en het inbrengen van de eigen situatie. Alles om het omgaan met privacyvraagstukken zo toepasbaar mogelijk te houden. Voor meer vragen over de inhoud van de leergang kan contact worden opgenomen met Mark Veldkamp, Productmanager IT Academy Noord-Nederland. Tevens staat op de opleidingenpagina meer informatie over het traject.