CMD alumni veelal aan de slag als developer in Noord-Nederland

16-06-2020

Een ruime meerderheid van Communicatie, Multimedia en Design (CMD) studenten blijft na afstuderen in Noord-Nederland werken. Zo blijft tussen 2014-2016 77%, 2017 76%, 2018 79% en 2019 75% werken in het Noorden. De studenten gaan veelal aan de slag als (web)developer. Dit blijkt uit de gepubliceerde factsheets van IT Academy Noord-Nederland. Ieder jaar onderzoekt de IT Academy waar CMD studenten na het afstuderen een baan vinden. Over de periode van 2014-2019 gaat het om 77% CMD’ers die in de noordelijke regio aan de slag gaan. In deze factsheets deelt de IT Academy naast de regio, informatie over de sector waarin zij werkzaam zijn. Daarnaast worden de functies die de recent afgestudeerden bekleden gepresenteerd.

Er wordt vaak gesteld dat recent afgestudeerden uit Noord-Nederland na hun studie naar organisaties in de Randstad gaan. IT Academy Noord-Nederland tracht met factsheets over Communicatie, Multimedia en Design (CMD) alumni meer duidelijkheid te scheppen betreffende de stand van zaken op de arbeidsmarkt. In deze factsheets wordt per jaar informatie gedeeld over (recentelijk) afgestudeerden van de opleiding CMD van de Hanzehogeschool Groningen. Hierin staan de regio van de organisaties waar de alumni werken, de sectoren waarin alumni werkzaam zijn toegespitst per afstudeerrichting en de top drie functies die alumni bekleden vermeld.

In de afgelopen vijf jaren gaat het om 77% van de afgestudeerde CMD’ers van de Hanzehogeschool die in het Noorden blijven werken. Het overige percentage gaat naar de Randstand, het buitenland of naar de overige regio’s.

Er zijn minimale verschuivingen te constateren bij de sectoren waar de alumni van de afgelopen jaren werken. Bij Interactive Design is de functie als Marketing en Communicatiemedewerker in de top 3 gekomen. Zij vervullen deze rol in verschillende sectoren. Ook bij Visual Design is de functie als Marketing en Communicatiemedewerker toegevoegd aan de top 3. De functie van Servicemedewerker en Zelfstandige zijn in het afgelopen jaar juist uit de top 3 gevallen.

Over de factsheets
Voor gedetailleerde informatie per jaar wordt verwezen naar de kennisbank van IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen. Op deze pagina wordt meer informatie gegeven over de keuzes die gemaakt zijn en hoe de benodigde informatie is verkregen. Daarnaast publiceert de IT Academy hier eveneens informatie over de alumni van de opleiding HBO ICT van de Hanzehogeschool Groningen.