Data Science en Data Analyse in het opleidingsaanbod van IT Academy

19-12-2022

Het ontdekken van patronen in grote datasets met behulp van statistische analyses hebben een grote rol in het ontdekken van verborgen informatie en onbekende relaties tussen data. Op basis van deze nieuwe informatie kunnen bedrijven en organisaties met behulp van Data Science innoveren. Op 7 maart starten de opleidingen Data Analyse en Data Science voor de veertiende keer bij IT Academy Noord-Nederland.

De modules van de opleiding Data Analyse komen overeen met het eerste deel van de opleiding Data Science. Zo kent de opleiding Data Analyse de volgende onderdelen: Business Model Canvas, Databases, Data Visualisatie, Descriptive Statistics en Data Mining. De opleiding wordt afgesloten met een afsluitende opdracht. Voor professionals die vervolgens verdieping zoeken volgen naast bovenstaande modules, de modules: Python, Data Preparation, Predictive Analysis en Machine Learning. In dit deel van de opleiding gaan deelnemers zelf aan de slag met het programmeren van data toepassingen. De opleiding Data Science wordt ook afgesloten met een eindopdracht. Na het succesvol doorlopen van Data Analyse of Data Science ontvangen deelnemers een diploma van IT Academy Noord-Nederland.

Data Analyse Data Science
Business Model Canvas Business Model Canvas
Databases Databases
Data Visualisatie Data Visualisatie
Descriptive Statistics Descriptive Statistics
Data Mining Data Mining
Afsluitende opdracht Python
  Data Preparation
  Predictive Analysis
  Machine Learning
  Afsluitende opdracht

Iedere module bestaat uit drie collegedagen. Tijdens deze dagen wordt theorie afgewisseld met praktijkopdrachten verzorgd door docenten van de Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen. Elke module wordt afgesloten met een gastcollege. Denk hierbij aan sprekers vanuit de praktijk of een aanvulling op het programma van de opleiding. Bijvoorbeeld een verdieping op Recht en ICT of het migreren van data. Benieuwd naar het uitgebreide programma en data? Klik hier.