De IT Academy aanwezig tijdens Digitale Top

17-02-2020

IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, levert tijdens de Conferentie Nederland Digitaal een bijdrage aan het landelijke en regionale programma. Het Noorden staat van 14 tot en met 19 maart in het teken van digitalisering. De Conferentie Nederland Digitaal wordt georganiseerd in MartiniPlaza. Aanvullend worden hier omheen onder de noemer Noorden Digitaal diverse activiteiten rondom digitalisering verzorgd.

IT Academy en de Digitale Top

De tweede editie van de Conferentie Nederland Digitaal wordt dit jaar gehouden in Groningen. De organisatie verwacht enkele duizenden deelnemers die betrokken zijn bij de digitalisering van Nederland. De conferentie bestaat uit vier dagen, te weten: Digitaal Talent Dag, ICT.OPEN (twee dagen) en de Nederland Digitaal Dag. Tijdens de Digitaal Talent Dag en de Nederland Digitaal Dag krijgt de IT Academy een podium om zichzelf en het project Make IT Work te presenteren. De Digitaal Talent Dag is gericht op het onderwijs en gedurende de Nederland Digitaal Dag staat de Nederlandse Digitaliseringsstrategie centraal. Op beide dagen verzorgt de IT Academy samen met de Hogeschool van Amsterdam een sessie over succesvolle initiatieven op het gebied van Leven Lang Ontwikkelen vanuit Hogescholen.

IT Academy Noord-Nederland levert tijdens het regionale programma, Noorden Digitaal, eveneens een bijdrage. Op diverse plaatsen in Groningen, Friesland en Drenthe worden activiteiten rondom digitalisering georganiseerd voor een breed publiek. Zo is de IT Academy op maandagavond aanwezig tijdens de bijeenkomst van de Commerciële Club Groningen over digitalisering en arbeidsmarkt. Op dinsdag 17 maart wordt er een presentatie over het omscholingstraject Make IT Work verzorgd tijdens Inspire, Learn & Connect, een IT Job Event van het UWV. Daarnaast organiseert Samenwerking Noord een innovatiemarkt in het provinciehuis in Groningen. Een event met een mix van (semi) overheid, private sector en onderwijs. Op het innovatieplein presenteert de IT Academy haar trajecten.

Conferentie Nederland Digitaal

De Conferentie Nederland Digitaal is een initiatief van het kabinet onder leiding van de ministeries van EZK, BZK, JenV en OCW. Vragen als: Wilt u voorbereid zijn op digitale innovaties die impact hebben? Wilt u weten wat er mogelijk is als bedrijfsleven, onderwijs, wetenschap, overheid en maatschappelijke organisaties samenwerken aan de belangrijkste digitale uitdagingen van onze tijd? En bent u benieuwd hoe we belangrijke innovaties gezamenlijk een stap verder kunnen brengen?” staan centraal tijdens deze conferentie.

De aanmelding van deelnemers voor de conferentie is recent gestart. Aanmelden gaat via de website van Nederland Digitaal.