De IT Academy partner van Digitale Academie Noord-Nederland

25-10-2021

IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, is initiatiefnemer en partner van de Digitale Academie Noord-Nederland. De Digitale Academie is het online platform waar alle opleidingen digitale vaardigheden uit Noord-Nederland een plek kunnen krijgen. Op 25 oktober 2021 is het platform gepresenteerd en te bezoeken via dann.nl.

Het platform toont het aanbod van verschillende aanbieders. Vanaf begin 2022 zijn de opleidingen digitale vaardigheden van de IT Academy eveneens te vinden via dann.nl. Voor gebruikers is het mogelijk om via de Digitale Academie een doorlopende leerlijn digitale vaardigheden te volgen. Op deze manier kunnen gebruikers zich via de Digitale Academie een Leven Lang Digitaal Ontwikkelen.

Momenteel kunnen gebruikers via dann.nl een bezoek brengen aan de opleiders. Medio januari 2022 is het mogelijk om de test te maken en te scrollen door het opleidingsaanbod. Door het maken van de test worden gebruikers gekoppeld aan het beschikbare aanbod dat aansluit op hun niveau. Zo ontdekken zij welke opleiding passend is en worden vaardigheden vergroot.

Over de Digitale Academie Noord-Nederland
De Digitale Academie geeft een helder en volledig overzicht van opleidingen digitale vaardigheden in het Noorden. Iedereen, ongeacht voorkennis en opleidingsniveau, kan in de Digitale Academie een passende opleiding vinden. Het aanbod is afkomstig van verschillende kennisinstellingen, stichtingen, bibliotheken en commerciële aanbieders. In maart 2021 heeft het Nationaal Programma Groningen het project Digitale Academie Noord-Nederland gehonoreerd. De provincie en gemeente Groningen zien het belang van digitalisering en willen met behulp van de Digitale Academie de inwoners van Groningen digitaal vaardiger maken.