Deeltijdstudente HBO-ICT wint Afstudeerprijs

09-07-2021

Op donderdag 8 juli is de Afstudeerprijs HBO-ICT 2020-2021 uitgereikt aan deeltijdstudente Sandra Westra tijdens de online diplomering van HBO-ICT van de Hanzehogeschool Groningen. Ieder jaar wordt deze afstudeerprijs uitgereikt. Het was de eerste keer dat een deeltijdstudent HBO-ICT werd genomineerd voor deze prijs. Met een uitstekende score op haar afstudeerportfolio ontving zij naast een mooie vermelding een geldbedrag van €750,- gesponsord door Axians.

Sandra Westra is Functioneel Applicatiebeheerder bij Volkskredietbank (VKB) Noord Oost Groningen en ze is in 2017 gestart met de vierjarige HBO-ICT  deeltijdopleiding van de Hanzehogeschool Groningen. Op 8 juli 2021 heeft zij tijdens de diploma-uitreiking naast de Afstudeerprijs HBO-ICT haar Bachelor of Science virtueel in ontvangst mogen nemen. De jury was onder indruk van het onderzoek dat zij heeft gedaan om de ICT-dienstverlening binnen haar organisatie te vernieuwen. Zij hield zich bezig met ICT in een niet-ICT organisatie. Het doel van haar project was ‘het interne meldproces bij haar huidige werkgever zodanig in te richten dat de interne gebruiker voldoende ondersteuning krijgt om zelfstandig standaard ICT-problemen op te lossen, waarbij de meldingen centraal geregistreerd en gemonitord kunnen worden’. Met als toevoeging dat een selfservicebalie dit project digitaal kan ondersteunen. Voor de vernieuwing van het proces is gebruik gemaakt van het framework BiSL Next. Op basis van de klantwensen en de functionele requirements is een ontwerp opgesteld. Aan de hand van dit ontwerp wordt gekeken of de selfservicebalie passende ondersteuning aan de VKB-gebruiker kan bieden. Sandra heeft daarnaast haar kennis uit de Green Belt minor toegepast m.b.v. een House of Quality. Deze prijs is voor Sandra extra bijzonder. In 2012 heeft haar zoon eveneens de afstudeerprijs gewonnen. Zo zoon, zo moeder.


Naast Sandra Westra waren voltijdsstudenten HBO-ICT Wouter Bijen, Mike Dijkstra, Vincent Luder en Nils Visser genomineerd. Uiteraard ontvingen zij ook de hartelijke felicitaties voor hun nominatie en de goede afstudeerportfolio’s die zij opleverden.


Over de deeltijdopleiding:
Het Instituut voor Communicatie, Media & IT biedt een flexibele HBO-ICT deeltijdopleiding aan. Dit is een brede HBO-ICT opleiding waar de basisbeginselen van het vakgebied computer science, (software) programmeren, de belangrijkste aspecten van IT-management, data analyse en infrastructuren & beveiliging worden bijgebracht. De opleiding is praktijkgericht en een groot deel van de opdrachten wordt op een werkplek uitgevoerd.