Drie data-gerelateerde opleidingen starten op 12 september

06-09-2023

Drie data-gerelateerde opleidingen starten op 12 september

IT Academy Noord-Nederland start op dinsdag 12 september met de opleidingen Data Analyse, Data Science & Programming én Data Science. Deze laatstgenoemde opleiding start voor de vijftiende keer. Alle trajecten starten op de Zernike Campus in Groningen. Inschrijven is nog mogelijk tot en met vrijdag 8 september. Na het succesvol afronden van de opleidingen ontvangen deelnemers een diploma van IT Academy Noord-Nederland.

Tegenwoordig beschikken bedrijven en organisaties over enorme hoeveelheden data. Door data analyse toe te passen op deze data worden nieuwe inzichten verkregen en wordt nieuwe kennis opgedaan. Het visualiseren en presenteren van deze data aan diverse stakeholders is belangrijk om de boodschap over te brengen en om deze stakeholders te overtuigen van de nieuwe inzichten. Vandaag de dag worden veel bedrijfs- en/of beleidsbeslissingen gemaakt met behulp van inzichten uit data.

Op basis van de vraag vanuit het bedrijfsleven en professionals heeft IT Academy Noord-Nederland deze data-opleidingen ontwikkeld. De vakken uit deze unieke en technische opleidingen worden verzorgd door docenten van de Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen, alsmede aangevuld en versterkt door experts van andere kennisinstellingen en organisaties.

Data Analyse

De opleiding Data Analyse in het kort:

  • 16 dagen, verspreid over vier maanden
  • Kick-off: Business Model Canvas, vier modules en een afsluitende opdracht

Gedurende deze opleiding worden professionals opgeleid tot Data Analist. Om de opleiding met succes af te ronden, wordt een bepaald kennisniveau verwacht van de deelnemers. Waaronder: minimaal hbo werk-en denkniveau en basiskennis wiskunde, statistiek, databases en ICT-systemen.

Data Science

De opleiding Data Science in het kort:

  • 28 dagen, verspreid over acht maanden
  • Kick-off: Business Model Canvas, acht modules en een afsluitende opdracht

De opleiding Data Science is speciaal ontwikkeld voor professionals. Om de opleiding met succes af te ronden wordt hetzelfde kennisniveau als voor de opleiding Data Analyse verwacht. Daarnaast is het hebben van programmeerervaring een pré.

Data Science & Programming

De opleiding Data Science & Programming in het kort:

  • 15 dagen, verspreid over vier maanden
  • Vier modules en een afsluitende opdracht

Speciaal voor professionals die al ervaring hebben met het vakgebied Data Analyse biedt de IT Academy deze opleiding aan. Naast hetzelfde kennisniveau voor de opleiding Data Science wordt beheersing van de competenties van de opleiding Data Analyse vereist, zie ‘Resultaat na afronding’ bij de opleiding Data Analyse.

Na de start van de trajecten wordt de planning gemaakt voor de volgende edities van deze data-gerelateerde opleidingen. Houd hiervoor de nieuwsbrief en de opleidingenpagina in de gaten. Uiteraard kunnen wij geïnteresseerden ook per e-mail op de hoogte brengen. Stuur gerust een e-mail naar: info@itacademy.nl.