Een opleiding voor de moderne functioneel beheerder

02-08-2021

Voor zowel de beginnende als de meer ervaren functioneel beheerder start op 5 oktober de vakopleiding Functioneel beheer bij IT Academy Noord-Nederland. Deze vijfdaagse opleiding voorziet de moderne functioneel beheerder van precies die handvatten, tools en skills om meer impact te kunnen maken in de dagelijkse praktijk. In samenwerking met Dé Vakopleiding Functioneel Beheer (VFB®) wordt dit traject verzorgd in Groningen.

De opleiding

De vakopleiding Functioneel beheer bestaat uit tien verschillende modules verspreid over vijf dagen. Met een looptijd van vijf weken worden iedere lesdag twee modules behandeld. De trainers van de vakopleiding komen uit de praktijk en weten als geen ander welke praktische vaardigheden, tools en skills de deelnemers als functioneel beheerders nodig hebben om hedendaagse problemen op te lossen. Het traject is een aanvulling op de standaard bureau-uitrusting van de moderne functioneel beheerder.

De training beloofde anders dan andere te zijn: veel praktijkcases die echt spelen en het leveren van een essentiële bijdrage aan ons groeipad FuB 3.0. En de belofte is ingelost, aldus een alumnus van de vakopleiding.

De Vakopleiding Functioneel beheer is bedacht en ontwikkeld door Daniël E. Brouwer. Daniël is tevens auteur van het “Hét handboek voor de functioneel beheerder”. In navolging op het boek, de vele reacties en de vraag vanuit de markt heeft hij de Vakopleiding ontwikkeld. IT Academy Noord-Nederland is de trainingspartner in Groningen. Daarnaast heeft Daniël na het succes van zijn eerste boek en de Vakopleiding het “Het procesboek voor de functioneel beheerder’ uitgebracht.

Examen

Sinds kort is het mogelijk om via EXIN het examen Functioneel Beheer Specialist te doen. Tijdens de opleiding wordt ook de basis gelegd voor dit examen. Door eveneens de praktische benadering van het examen, is deze certificering voor Functioneel beheer uniek in zijn soort. De kennis en vaardigheden die een functioneel beheerder nodig heeft om een betrouwbare, flexibele, schaalbare en innovatieve informatievoorziening te waarborgen wordt tijdens het examen getoetst.

Voor meer informatie over de inhoud en data verwijzen wij graag naar de opleidingspagina van deze opleiding. Interesse? Aanmelden gaat eveneens via deze pagina. Daarnaast is het ook mogelijk om alvast plekken te reserveren. Stuur hiervoor een e-mail naar: info@itacademy.nl.