Eerstvolgende editie omscholingstraject Make IT Work start op 5 februari 2024

04-09-2023

Op 5 februari 2024 start bij IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, de 13e editie van het omscholingstraject Make IT Work in de opleidingsrichting Software Engineering. Deze klas wordt gevormd met plekken bij de werkgever ChipSoft voor hun vestigingen in Hoogeveen en Heerenveen.

Make IT Work is een kwalitatief en duurzaam omscholingstraject mét baangarantie. Uniek omdat de IT Academy, als onderdeel van de hogeschool, geen winstoogmerk heeft en kwalitatief onderwijs op hbo-niveau biedt. Dit traject maakt het voor mensen met hbo werk-en denkniveau, zonder specifieke IT-achtergrond, mogelijk zich te laten omscholen naar de IT én direct in een baan van start te gaan.

De omscholing duurt in totaal 11 maanden. Voorafgaand aan de start van de klas vindt er een periode van werving- en selectie plaats. Een kandidaat kan deelnemen aan de omscholing als het assessment op hbo-niveau positief is afgerond en een match is gemaakt met een werkgever, in dit geval ChipSoft. Na een succesvolle afronding van de eerste vijf maanden fulltime opleiding, start de arbeidsovereenkomst voor minimaal zes maanden bij ChipSoft. Tijdens deze werkperiode worden zij verder bijgeschoold d.m.v. terugkomsessies. Het traject wordt afgerond met een certificaat t.w.v. 80 ECTS. De opleiding vindt plaats op de locatie van de Hanzehogeschool, bij de Zernike Campus in Groningen. 

Data informatiebijeenkomsten

De komende periode organiseert de IT Academy in samenwerking met ChipSoft meerdere online informatiebijeenkomsten voor geïnteresseerden. Tijdens deze sessies worden zij zo goed en volledig mogelijk geïnformeerd over het traject, het werken bij ChipSoft en is er de mogelijkheid voor het stellen van vragen.

Over ChipSoft

Deze klas wordt gevormd met plekken bij de werkgever ChipSoft voor hun vestigingen in Hoogeveen en Heerenveen. Als marktleider op het gebied van zorg-ICT voorziet ChipSoft veel Nederlandse en Belgische zorginstellingen van efficiënte, innovatieve softwareoplossingen. Geïntegreerde oplossingen binnen één systeem – HiX - die zorgen dat zorgverleners op het juiste moment, de juiste zorg kunnen bieden.

Meer informatie

Op de opleidingspagina van Make IT Work kunnen geïnteresseerden meer informatie vinden over opbouw van het traject en of het omscholingstraject passend is. Daarnaast kan eveneens contact worden opgenomen met Martine Haverkort, via martine.haverkort@itacademy.nl.