Hybride onderwijs in het post corona tijdperk bij IT Academy Noord-Nederland

26-08-2020

Vanaf september 2020 gaat IT Academy Noord-Nederland haar onderwijs aanbieden in verschillende leervormen, online, klassikaal of hybride. In verband met de 1,5 meter situatie en andere beperkende maatregelen zal het onderwijs niet volledig teruggaan naar de oude situatie.

Studenten en cursisten die langdurige trajecten bij ons volgen geven aan dat zij niet meer elke dag fysiek bij elkaar hoeven te komen. Belangrijkste argument hierbij is dat ze veel reistijd kunnen besparen. Daarentegen wordt de meerwaarde van klassikaal onderwijs wel gezien bij kortlopende trainingen of deeltijdonderwijs, één dag(deel) per week. De afgelopen maanden hebben we goede ervaringen opgedaan met Live Online Learning. Veel van onze leergangen kunnen nu volledig online of in een hybride vorm worden aangeboden.

Bij het overdragen van theorie is Live Online Learning een prima alternatief voor klassikaal, maar voor bepaalde praktische vaardigheden en het gezamenlijk werken aan projecten (project based learning)  geven cursisten de voorkeur aan fysiek onderwijs. Daarnaast is de sociale component ook van groot belang. Mensen hebben een sterke, natuurlijke behoefte om hun vaardigheden, bekwaamheden en vakmanschap voortdurend uit te breiden en versterken, mits ze daar zelf invloed op kunnen uitoefenen – het liefst in samenwerking met anderen. De sociale component, interactie en samenwerkend leren blijven dus bij de opleidingen van de IT Academy van groot belang. De komende maanden zullen wij ons onderwijs in verschillende vormen aanbieden. Een deel online en een deel klassikaal. Als de noodzaak zich voordoet (bij voorbeeld door een tweede golf) dan kunnen wij snel weer overschakelen naar compleet online onderwijs.

Zie hieronder het volledige overzicht van onze opleidingen en in welke vorm deze zullen gaan plaatsvinden: 

Cyber Security          Hybride
HBO ICT Deeltijd  Hybride
Leergang programmeren Klassikaal
Make IT Work  Hybride
Data Science  Klassikaal
Data Analyse Klassikaal
Java Development  Hybride
Blockchain                                     Klassikaal
Functioneel beheer  Klassikaal 
Functionaris Gegevensbescherming Klassikaal
Scrum Master    Klassikaal