In februari instromen in de HBO-ICT deeltijdopleiding

21-11-2022

Vanaf dit collegejaar kunnen geïnteresseerden in de HBO-ICT deeltijdopleiding van de Hanzehogeschool naast september eveneens in februari instromen. De deeltijdopleiding is modulair opgebouwd waardoor dit nu mogelijk is. Om te kunnen deelnemen aan deze ICT-opleiding behoort een havo, vwo- of mbo-4-diploma tot de toelatingseisen. Wanneer een potentiële student niet in het bezit is van een diploma, is het mogelijk om gebruik te maken van de 21+regeling (Toelatingstoetsen hoger onderwijs Noord-Nederland).

Momenteel is de vraag naar hoogopgeleide ICT’ers erg groot en is de verwachting dat dit de komende jaren ook niet gaat veranderen. De Hanzehogeschool biedt een brede vierjarige HBO-ICT deeltijdopleiding aan met flexibele leerroutes. De modules uit de opleiding sluiten aan op de behoefte vanuit de markt, waaronder modules op het gebied van Data, Programmeren, Security en Business IT.

Deeltijd ICT studeren bij de Hanzehogeschool betekent het bijwonen van bijeenkomsten, hoor- en werkcolleges, één dag per week, van 13.30-21.30 uur, op de Zernike Campus in Groningen. Daarnaast bestaat de studielast uit praktijkopdrachten en zelfstudie. Na het succesvol doorlopen van de opleiding kunnen studenten aan de slag als bijvoorbeeld security specialist, DevOps engineer, Data Analist, Software Engineer en BI-consultant.

Praktisch
Het eerstvolgende instroommoment is februari 2023, waarbij studenten instromen in de module Business IT. Er bestaan verschillende mogelijkheden/ regelingen om de opleiding te financieren. Regelingen die voor professionals financieel voordeel kunnen opleveren, waardoor het mogelijk gemakkelijker wordt om de opleiding te volgen. Een overzicht wordt hier getoond. Voor verdere specifieke vragen kan contact worden opgenomen met Mark Veldkamp, Productmanager, via mark.veldkamp@itacademy.nl