In maart start de opleiding voor de (toekomstig) informatieprofessional

21-01-2022

De succesvolle leergang Strategisch Informatiemanagement start op 3 maart in Groningen. Het traject wordt verzorgd onder leiding van prof. Rik Maes van de Academy for Information & Management. De leergang is opgezet voor iedere (toekomstig) informatieprofessional die zich meer dan oppervlakkig wil verdiepen in digitalisering van de organisatie en de samenleving. Hands-on worden handvatten aangereikt om hierin het voortouw te nemen en om een strategische gesprekspartner te worden om waardevolle informatie te vertalen naar de business.

Informatie wordt in vrijwel alle organisaties van strategisch belang geacht, maar hoe wordt vorm gegeven aan het strategisch managen ervan? En hoe volgt het gesprek hierover met de business? Vragen die tijdens de zesdaagse leergang worden beantwoord. Rik Maes: “Informatie is meer dan ooit een strategisch bedrijfsmiddel. De opleiding Strategisch Informatiemanagement stelt informatieprofessionals in staat deze boodschap ook waar te maken en als strategische gesprekspartner in hun organisatie te functioneren.”

Tijdens het programma is er ruimte voor interactief leren. Het programma is diepgaand, actief, kritisch-opbouwend en voorbij de hypes. De zes intensieve trainingsdagen worden in drie blokken verzorgd.

Het programma in hoofdlijnen:

  1. Veranderend informatiemanagement in een veranderende wereld
  2. Digitaal leiderschap en het innovatieve vermogen van de organisatie
  3. Digitale transformatie, informatiemanagement en dienstverlening
  4. Sturen op resultaten: batenmanagement
  5. Invloed, de regels en het spel
  6. Praktijkdag

Nieuwsgierig geworden? Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Kijk gerust op de opleidingspagina of neem contact op met productmanager Mark Veldkamp, 06 57536796.