Infosessie volgende editie Make IT Work op 7 oktober

24-09-2021

Op 7 oktober organiseert de IT Academy, tussen 10.00 - 11.00 uur, een online informatiebijeenkomst over het omscholingstraject Make IT Work in Noord-Nederland. Make IT Work is een omscholingstraject met baangarantie voor hoogopgeleiden zonder specifieke IT-achtergrond. Kom erachter of omscholen naar de IT iets voor jou is.

Omscholingstraject Make IT Work
Make IT Work is een uniek en duurzaam omscholingstraject mét baangarantie. Ruim 92% van alle cursisten rondt het traject met succes af. Na afronding van het traject blijft daarvan 97% werken bij dezelfde werkgever. De IT Academy is voor Noord-Nederland de uitvoerder van het project Make IT Work. Het omscholingstraject (van selectieprocedure t/m het opleidingstraject) is ontwikkeld door docenten van de aangesloten kennisinstellingen en de betrokken werkgevers. Op basis van de vraag van werkgevers wordt het programma ook continue doorontwikkeld, voor een zo actueel mogelijk onderwijsprogramma.

Start achtste editie in januari
Aanmelden voor het omscholingstraject is mogelijk op ieder moment. Het eerstvolgende cohort start in januari 2022. Om deel te kunnen nemen aan deze editie wordt geadviseerd om voor begin november het online assessment af te ronden. Eind november vindt namelijk een voorbereidingsdag plaats met daaropvolgend de werkgeversconnect. De eerste werkgevers staan alweer in de startblokken. De komende periode wordt de poule van werkgevers verder gevormd. Hieronder een korte opsomming over welke stappen kunnen worden gevolgd:

  • Informatiebijeenkomst op 7 oktober, van 10.00 - 11.00 uur
  • Interesse? Maak het assessment
  • Assessment behaald? De IT Academy neemt contact op met de kandidaat en ontvangt een uitnodiging voor de voorbereidingsdag
  • Werkgeversconnect: hét moment waarop kandidaten in gesprek gaan met hun toekomstige werkgever
  • Vervolggesprekken
  • Intentieverklaring
  • Start cohort 8 in januari 2022

Aanmelden informatiebijeenkomst 7 oktober
Tijdens de informatiebijeenkomst komen geïnteresseerden meer te weten over het onderwijsprogramma, de opzet van het traject, kosten en resultaat. Daarnaast is er voldoende tijd voor het stellen van vragen. Aanmelden is mogelijk via de evenementenpagina van de IT Academy. Voor meer informatie en om je aan te melden voor de bijeenkomst, klik hier.

Voor vragen kan contact worden opgenomen met Marion Koops.