IT Academy ontwikkelt opleidingen voor professionals op het gebied van informatiehuishouding

18-09-2023

Op maandag 18 september is het IDDI-Lab officieel geopend binnen de deuren van de Digital Society Hub (Zernikepark 10). Dick Pouwels, voorzitter van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool, en Arre Zuurmond, Regeringscommissaris Informatiehuishouding bij de Rijksoverheid, benadrukken het belang van de samenwerking tussen onderwijs en overheid op gebied van informatiehuishouding. Om medewerkers van de Rijksdiensten verder op te leiden ontwikkelt IT Academy Noord-Nederland opleidingen.

Fysieke én online innovatie 
Het IDDI-Lab is zowel fysiek als online een werkplek voor innovatie rondom informatiehuishouding. Het lab is een plek waar zowel de studenten, onderzoekers als de Rijkspartners samen kunnen werken aan hun projecten. 

Arre Zuurmond benadrukt het belang voor Rijksdiensten om samen te werken met het IDDI-Lab: ‘Rijkspartners moeten aankloppen omdat zij behoefte hebben aan de nieuwste inzichten en manieren van werken die voor de volgende 50 tot 100 jaar weer goed zijn, niet met de oude concepten.’

Er zijn in het lab verschillende faciliteiten waar alle partijen vrij gebruik van kunnen maken. Naast de faciliteiten en het werken aan casuïstiek staat het IDDI-Lab ook centraal als ontmoetingsplek. Kennisdeling en netwerkvorming is onderdeel van het lab. Samen met de IT Academy Noord-Nederland worden er opleidingen ontwikkeld, om de medewerkers van de Rijksdiensten verder op te leiden.  

Huis op orde
De eerste steen van het IDDI-Lab is gelegd. In de komende jaren wordt het symbolische ‘huis’ van informatie van de Rijksoverheid, middels de inzet van het IDDI-Lab, beetje bij beetje geordend. Meer dan 25 Hanze-studenten van diverse opleidingen als HBO Rechten, bedrijfskunde en communicatie, werken komend semester enthousiast aan dit doel. Het IDDI-Lab gaat van start met casussen van DICTU, Justid, RDW, I-Partnerschap en het lab zelf.

Wat ik zie is dat studenten, door hun frisse en creatieve manier van kijken, ongelofelijk veel kunnen bijdragen bij bedrijven en overheden.’ - Dick Pouwels

Teksten van digitalsocietyhub.nl