IT Academy opleider nieuw Certified Data Professional Traineeship

10-01-2023

Vanaf april 2023 start Samenwerking Noord met haar eigen Certified Data Professional Traineeship. Met een van de doelen om talenten voor het Noorden aan te trekken en te behouden. Alle ledenorganisaties van Samenwerking Noord kunnen deelnemen aan dit unieke noordelijke programma. IT Academy Noord-Nederland, opleidingspartner van Samenwerking Noord, verzorgt de opleidingen en een aantal relevante certificeringen gedurende dit programma.

De vraag naar nieuwe IT-medewerkers is onverminderd groot en datagedreven werken is bij alle ledenorganisaties van Samenwerking Noord een sleutelthema. Voorzitter van de ledenraad Machiel van der Schaaf is blij dat de stap naar een gezamenlijk traineeship nu wordt gezet: “Vanuit Samenwerking Noord bieden we de trainees die graag in het noorden willen werken, maar nog niet precies weten in welke branche, een unieke kijk op een carrière als data professional. Werken, leren, persoonlijke ontwikkeling en bouwen aan een geweldig netwerk via onze meer dan 90 aangesloten organisaties; daarin zijn we uniek in Nederland!”  

Opleidingen in IT-skills en professionele vaardigheden
De IT Academy verzorgt gedurende het traject de opleidingen inclusief een aantal relevante certificeringen. Door het traineeship krijgen deelnemers de kans om kennis te maken met verschillende organisaties in Noord-Nederland en aan de slag te gaan met diverse data projecten. Daarnaast krijgen de deelnemers niet alleen bij de start het traject een opleiding aangeboden vanuit de IT Academy, maar gedurende de gehele looptijd van het traject biedt de IT Academy verdieping van de kennis aan op het gebied van data analyse en data engineering. Zo leren deelnemers hoe ze de opgedane kennis in de praktijk kunnen toepassen. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan de professional skills van de trainees. Voor het noordelijke IT Talent is het traineeship een unieke start van een carrière als data professional.  

Voor meer informatie over het traineeship verwijzen wij graag naar de website van Samenwerking Noord: samenwerkingnoord.nl/traineeship.

Teksten samenwerkingnoord.nl