IT Academy organiseert college over de toekomst van de computer

12-10-2020

Op donderdag 5 november organiseert IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, IT Academy colleges: Toekomst van de computer. Tussen 15.00 uur en 17.00 uur staan Quantum computing en Neuromorphic computing centraal. Twee verschillende manieren om naar de toekomst van computers te kijken. Wees online welkom tijdens deze 13e editie van IT Academy colleges.  Het college is voor professionals, werkzoekenden én studenten en gratis toegankelijk.

Deelnemers krijgen in het eerste gedeelte van het college een introductie Quantum computing onder leiding van drs. ing. Tjerk Harkema, docent van het Instituut voor Communicatie, Media & IT, aan de Hanzehogeschool Groningen. Verschillende concepten achter Quantum computing worden besproken zonder ook maar één wiskundige formule te gebruiken. Vervolgens staat prof. dr. Niels Taatgen, hoogleraar kunstmatige intelligentie aan de Rijksuniversiteit Groningen, stil bij de volgende generatie computers geïnspireerd door de organisatie van het menselijk brein. Hij legt uit waarom Neuromorphic computing de toekomst van de computer kan zijn.

Om de innovatieve kracht van het Noorden te versterken en netwerken blijvend met elkaar te verbinden biedt de IT Academy regelmatig IT Academy colleges aan. Wees ditmaal online welkom op 5 november. De digitale inloop is vanaf 14.45 uur. Meer informatie is hier te vinden. Via deze link kunnen deelnemers zich ook inschrijven.