IT Academy organiseert gratis college over Data Visualisatie & AI

21-06-2023

Op donderdag 29 juni organiseert IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, een college over Data Visualisatie en AI. Deze bijeenkomst is alweer de zeventiende editie van IT Academy colleges. IT Academy colleges wordt speciaal georganiseerd voor professionals, studenten en werkzoekenden en is gratis toegankelijk.

Wees welkom op de Zernike Campus waar Martijn Mondria en Maurice Taekema, van CUMLAUDE.AI, spreken over datatoepassingen in de praktijk, de ontwikkelingen in het vakgebied en de toekomst van business intelligence (BI).

Tegenwoordig beschikken bedrijven en organisaties over enorme hoeveelheden data. Door data analyse toe te passen op deze data worden nieuwe inzichten verkregen en wordt nieuwe informatie opgedaan. Het visualiseren en presenteren van deze data aan diverse stakeholders is ontzettend belangrijk om de boodschap over te brengen en deze stakeholders te overtuigen van de nieuwe inzichten. Vandaag de dag is deze informatie cruciaal bij bedrijfs- of beleidsbeslissingen.  

De bijeenkomst start met een overview van de ontwikkelingen in het vakgebied. Generatieve AI is ontzettend actueel en de komende tijd krijgt iedereen hier mee te maken. Martijn geeft inzicht in de ontwikkelen en spreekt zijn gedachten uit over de toekomst van AI. Vervolgens licht Martijn een case toe vanuit de praktijk. CUMLAUDE.ai bouwt BI en AI oplossingen voor bedrijven en organisaties, waaronder gerenommeerde organisaties als UWV. Martijn zoomt in op de dashboards die zij hebben gemaakt voor het management en hoe hier dagelijkst mee wordt gewerkt. In het tweede deel van het college staan BI en AI centraal. Maurice geeft een kijkje in de toekomst van BI. Op dit moment worden door de grote tech-bedrijven veel AI producten en diensten gereleaset. Vanuit het MS Azure platform licht Maurice toe wat de invloed van AI is op het maken van dashboards en hoe dit in de toekomst zal worden gebruikt. Het college wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Aanmelden is mogelijk via de evenementenpagina van IT Academy Noord-Nederland. Let op: vol = vol.