IT Academy van start met eerste editie Digitale Transformatie

07-05-2019

Op dinsdag 7 mei is de eerste editie van de leergang Digitale Transformatie succesvol gestart. Tijdens deze driedaagse leerlang komen de deelnemers te weten hoe zij de kracht van technologie kunnen inzetten om hun organisatie voor te bereiden op de (technologische) toekomst. De leergang staat onder leiding van hogeschooldocenten Bart Jan Hoekman, MA en Niek Huizenga Msc. MA van de Hanzehogeschool Groningen. Daarnaast verzorgt René van Scheltinga, van de Hanze Ontwerpfabriek, op de laatste dag de workshop Design Thinking.

De leergang Digitale Transformatie van IT Academy Noord-Nederland wordt exclusief aangeboden voor leidinggevende, coördinatoren en managers. De komende weken staan er drie thema’s centraal, te weten: organisatie & businessmodellen, technologieën & beveiliging en Design Thinking. Een enthousiaste groep deelnemers, afkomstig van verschillende organisatie in Noord-Nederland, gaan met deze onderwerpen aan de slag.

Deelnemers worden uitgebreid geïnformeerd over de organisatie- en businessmodellen van bedrijven, zoals Apple, Google, Amazon, Uber en Ayden, en de technologieën die zij inzetten. Hierbij kan gedacht worden aan Artificial Intelligence (AI), Virtual Reality (VR) en Blockchain. Hogeschooldocent Ondernemerschap en IT Ondernemer, Niek Huizenga, Msc. BA, geeft de meest recente inzichten in businessmodellen en de werkwijze van technologische bedrijven. Over hoe zij het verschil maken ten opzichte van hun concurrenten en de basis van het succes. Daarnaast wordt er ingegaan op wat voor effecten technologieën hebben voor organisaties op korte en lange termijn. Hogeschooldocent Technologie van de opleiding Communication & Multimedia Design, Bart Jan Hoekman, MA., gaat tijdens dit traject in op technologische innovaties en beveiliging. Denk hierbij aan AI, VR, Blockchain en Augumented Reality (AR). Er wordt besproken wat deze technologieën inhouden, hoe ze werken en hoe de deelnemers ze kunnen toepassen in de organisatie. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan (cyber) security en ethiek. Op de derde dag gaan de deelnemers aan de hand van de methodiek Design Thinking aan de slag om de businessmodellen te vertalen naar de eigen praktijk. De methodologie Design Thinking wordt gebruikt om ideeën te generen, uit te werken (prototype) en te testen in de praktijk. Het is een methode die wordt gebruikt om zeer complexe problemen op te lossen. Hierbij staat de samenwerking met de verschillende stakeholders centraal.

De exponentiële groei van digitale technologieën gaan elke industrie, in elk land disruptief veranderen. Dit zorgt voor verandering in productiesystemen, management en besturing. Voor iedere organisatie is het belangrijk om hier op in te spelen en deze technologieën te omarmen. Met de kennis die wordt opgedaan tijdens de leergang worden organisaties voorbereid op de digitale toekomst.