Kennis verbreden op het gebied van ethisch hacken

08-05-2023

Voor organisaties is het cruciaal om persoonsgegevens te beschermen en dus ook te weten hoe criminelen te werk gaan. Gedurende de vierdaagse leergang Ethisch Hacken, van IT Academy Noord-Nederland, leren professionals meedenken over de beveiliging van (web)applicaties. Tevens wordt er theorie aangereikt die nodig is om in de praktijk aan de slag te kunnen. Na afloop beschikken zij over kennis om met behulp van tools kwetsbaarheden in (web)applicaties te detecteren.

Start op 8 juni met de leergang Ethisch Hacken

De eerste editie van de leergang Ethisch Hacken start op 8 juni op de Zernike Campus in Groningen. De IT Academy, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, verzorgt in samenwerking met Waker Cyber Security deze leergang. Samen hebben zij de leergang ontwikkeld voor professionals die hun kennis over ethisch hacken willen verbreden óf zelf willen leren om ethisch te hacken. Waker Cyber Security is een jong en modern cyber security bedrijf in Groningen.

Tijdens deze leergang wordt tevens gebruik gemaakt van een virtuele omgeving waar deelnemers niet alleen gedurende het traject, maar ook daarna op door kunnen hacken. Uiteraard wordt ook stilgestaan bij het documenteren van kwetsbaarheden en worden juridische aspecten behandeld.  

Informatiebijeenkomst 11 mei

Op 11 mei organiseert de IT Academy een webinar over Ethisch Hacken. Docenten van de leergang vertellen tijdens deze online bijeenkomst meer over de inhoud en de leeruitkomsten van het traject. Maar ook over hoe jij in jouw loopbaan je verder kunt ontwikkelen als ethisch hacker. Ook delen zij de laatste ontwikkelingen op het gebied van ethisch hacken.  

Deze bijeenkomst heeft al plaatsgevonden. Gemist maar nog vragen? Laat het ons gerust weten.

Meer informatie

Het volledige programma van de vierdaagse leergang Ethisch Hacken is beschikbaar op de opleidingsdetailpagina. Stuur gerust een e-mail voor vragen naar aanleiding van dit bericht of de opleidingspagina naar info@itacademy.nl.