Leer een compleet platform bouwen en werk met alle lagen van een applicatie

09-06-2022

Leer een compleet platform bouwen en werk met alle lagen van een applicatie

Op donderdag 8 september start de nieuwe module Full Stack Development. In een periode van vijf maanden, 20 bijeenkomsten, leren deelnemers een compleet platform (Back End en Front End) te bouwen. Daarnaast gaan zij aan de slag met alle lagen van de applicatie. Deze module is zeer geschikt om eigen programmeer skills op verschillende onderdelen verder te ontwikkelen. Na het succesvol afronden van Full Stack Development wordt een certificaat namens de Hanzehogeschool Groningen uitgereikt ter waarde van 30 EC’s (European Credits).

De nieuwe module Full Stack Development is onderdeel van de HBO ICT deeltijdopleiding van de Hanzehogeschool Groningen. De module is speciaal ontwikkeld voor beginnende Software Engineers die al beschikken over basiskennis programmeren. Geïnteresseerden die deze ervaring nog niet hebben, kunnen voorafgaand aan het traject de module Programmeren: Introduction Computer Science with Python volgen. Samen vormen deze modules de leerlijn Programmeren van de Hanzehogeschool Groningen/ IT Academy Noord-Nederland waarin deelnemers worden opgeleid tot Software Engineer.

Met het nog steeds toenemende gebruik van software en webapplicaties is de vraag naar Software Engineers groot. Met de leerlijn Programmeren krijgt iedereen de kans om een loopbaan te starten in de IT. Na afloop van deze nieuwe module beschikken deelnemers over vaardigheden om als ontwikkelaar de leiding te nemen bij het ontwikkelen van platformen met een Front- en Back End. Voor verdere praktische vragen en vragen over de opzet van de module, vakken en projecten kan contact worden opgenomen met Mark Veldkamp, Productmanager IT Academy, via mark.veldkamp@itacademy.nl. Tevens is meer informatie te vinden op de opleidingspagina van de IT Academy.