Leer meer over de essentie van succesvolle scrum-teams

20-11-2020

De volgende editie van de tweedaagse Scrum Master training van IT Academy Noord-Nederland staat gepland op 19 en 20 januari. Tijdens deze training passeren alle aspecten van het scrum-framework de revue. Met als doel om na afloop in staat te zijn om als Scrum Master een project te begeleiden.

Scrum is een methode uit de agile stroming. Volgens vaste rituelen en vaste rollen wordt er in korte sprints, met veel feedback en transparantie aan projecten, samengewerkt om een werkbaar product op te leveren. Binnen het scrum-framework wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende rollen: het team, de Product Owner en de Scrum Master. Elke rol heeft een eigen functie en eigen werkzaamheden. Tijdens de tweedaagse training Scrum Master wordt de essentie van het werken in scrum-teams behandeld met de nadruk op de rol van Scrum Master.

De training kenmerkt zich door interactieve games gedurende het programma. Zo wordt door een gezonde afwisseling van theorie en praktijkopdrachten kennis gemaakt met de basisprincipes. Tevens worden handvatten aangereikt hoe deelnemers ervoor kunnen zorgen dat werken in scrum-teams binnen hun eigen organisatie een succes wordt. Optioneel is het mogelijk om na afloop van de training het officiële Professional Scrum Master examen te doen. Meer informatie over de Scrum Master training is te vinden op de opleidingspagina.


  • Lees tip:

  • Scrum is Agile, maar agile niet Scrum