Mijlpaal: eerste cohort Make IT Work volledig afgerond

17-03-2020

Op 6 maart ontvingen de deelnemers van het eerste cohort Software Engineering hun diploma. Met deze diploma uitreiking is het eerste cohort van 11 maanden van het omscholingstraject Make IT Work volledig afgerond. In maart 2019 is deze groep gestart het eerste semester van vijf maanden fulltime in opleiding. Aansluitend zijn zij voor minimaal zes maanden aan de slag gegaan bij de aangesloten werkgevers met wie zij voorafgaand aan de opleiding een match hebben gemaakt. Het is mooi om te zien dat de deelnemers blijven werken in de IT nu zij het traject hebben afgerond. Make IT Work creëert daarmee de beoogde kwalitatieve en duurzame verbinding met de IT-arbeidsmarkt.

In januari 2019 vond de eerste werkgeversmarkt van het omscholingstraject Make IT Work in Noord-Nederland plaats. Tijdens deze markt werden de eerste stappen gezet tot een intentieverklaring voor dit cohort. Iedere kandidaat die een match heeft met een werkgever mag starten als cursist in de klas. Vanuit deze markt is een paar maanden later succesvol de allereerste klas in Noord-Nederland gestart met als opleidingsrichting Software Engineering. De deelnemers hebben zich onder andere bezig gehouden met OOP, databases, software testing en javascript, html/css. Alles met het doel: leren programmeren, de materie eigen maken en vooral een developers-mindset creëren. Ter afsluiting van het opleidingstraject hebben zij hun eindopdracht gepresenteerd aan de werkgevers. Deze organisaties omarmen het traject en zijn samen met de cursisten deze uitdaging aangegaan.

Het omscholingstraject Make IT Work wordt in Noord-Nederland aangeboden door IT Academy Noord-Nederland. Make IT Work met als opleidingsrichting Software Engineering heeft een studiebelasting van 2.240 uren (80 European Credits). Inmiddels is de IT Academy gestart met een groep van 16 personen in cohort twee. Binnenkort gaat het derde cohort van de opleidingsrichting Software Engineering van start. Make IT Work start een aantal keren per jaar en kandidaten die in het bezit zijn van een hbo of wo diploma en zich willen laten omscholen naar de IT kunnen zich op ieder moment inschrijven. Wanneer kandidaten het online assessment behalen, worden zij uitgenodigd voor de eerst volgende werkgeversmarkt en de bijbehorende voorbereidingsdag. Meer weten? Klik hier.