Nieuwe deeltijdopleiding Programmeren

11-07-2017

IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, start na de zomer een unieke opleiding voor iedereen die aan de slag wil als developer of meer praktijkervaring op het gebied van programmeren op wil doen. Hiermee speelt de hogeschool in op de grote vraag naar hoogopgeleide ICT'ers in de regio. In tien maanden (één ochtend per week) worden de deelnemers opgeleid tot junior (Java) programmeur.

De snelle digitale ontwikkeling vraagt om nieuwe vaardigheden. Alles is online en met nieuwe technologieën en vakgebieden zoals cyber security, Internet of Things en Data Science moeten bedrijven en overheden steeds verder digitaliseren. Het spreken van een programmeertaal is cruciaal voor iedereen die wil slagen in deze wereld. In Noord-Nederland zijn bedrijven en organisaties hard op zoek naar developers. De leergang Programmeren is geschikt voor iedereen die kennis van programmeren willen opdoen of tot programmeur bij- of omgeschoold willen worden. Verder zijn docenten die programmeerles willen geven en studenten van niet ICT-gerelateerde studies die hun domeinkennis willen complementeren met digitale vaardigheden bij deze opleiding gebaat.  

De IT Academy heeft in samenwerking met de docenten van het Instituut voor Communicatie, Media & IT deze opleiding ontwikkeld. Dezelfde docenten gaan tijdens de colleges in op drie facetten, te weten: het basis programmeren, geavanceerd programmeren en front-end development. Tijdens het programma leren de deelnemers zelfstandig een (mobiele) applicatie te ontwikkelen in de programmeertaal Java. Verder kunnen ze na afloop uit de voeten met SQL, CSS en HTML, meebouwen aan complexe programma’s zoals games, embedded software, applicaties voor internet en mobiele apparaten en analyseren, ontwerpen, plannen en vooral het realiseren van softwareoplossingen.

IT Academy Noord-Nederland is onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen en genomineerd als ICT-Opleider van 2017 door het ICT-vakblad Computable. De leergang Programmeren start op 22 september. Informatie en inschrijven kan hier.