Opleiding Data Science voor professionals

19-05-2022

Opleiding Data Science voor professionals

Op maandag 20 juni start de opleiding Data Science & Programming. De opleiding is voor professionals die al enige ervaring hebben in het vakgebied. Het traject bestaat uit vier modules en een afsluitende opdracht. De opleiding is het tweede deel van de opleiding Data Science van de IT Academy.

De vakken uit deze unieke en technische opleiding worden verzorgd door docenten van de Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen, alsmede aangevuld en versterkt door experts van andere kennisinstellingen en bedrijven. Door middel van hoor-, werk- en gastcolleges wordt het vakgebied eigen gemaakt en wordt al het nodige over de verschillende facetten van Data Science bijgebracht.

Inhoud
De opleiding bestaat uit vier modules en een afsluitende opdracht. Iedere module bestaat uit drie collegedagen. Tijdens deze collegedagen wordt de theorie afgewisseld met praktijkopdrachten. De modules worden verzorgd door docenten van de Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen. Afhankelijk van de docent worden een aantal modules Engelstalig verzorgd. Elke module wordt afgesloten met een gastcollege. Het gastcollege staat los van de module en is bedoeld om vanuit een ander perspectief inzicht te geven in het vakgebied. Tijdens deze gastcolleges worden er bijvoorbeeld praktijkcases gepresenteerd of wordt er een college verzorgd over big data & recht of ethiek.

Onderscheidende opleiding
De opleiding is onderscheidend doordat je zelf aan de slag gaat met het programmeren van oplossingen. Nadat je de introductie in Python hebt gehad, leer je data prepareren voor analyses. In de module Predictive Analyses worden de vakken statistiek en programmeren gecombineerd. Met behulp van code schrijf je algoritmes om voorspellende analyses uit te voeren. De module Machine Learning is een extra module waarin je aan de slag gaat met een zelflerend algoritme. De opleiding wordt afgesloten met een praktijkopdracht waarin je Data Science gaat toepassen in de praktijk. Hiermee rond je de volledige opleiding af.

De opleiding Data Science & Programming start op 20 juni 2022. De inschrijving is al geopend. Voor vragen kan contact op worden genomen met Mark Veldkamp, Productmanager, via mark.veldkamp@itacademy.nl of 06 575 36 795. Tevens is meer informatie te vinden op de opleidingspagina van de IT Academy.