Pak privacyvraagstukken aan tijdens de leergang Functionaris Gegevensbescherming

27-09-2023

Op 16 november start voor de zeventiende keer de leergang Functionaris Gegevensbescherming bij IT Academy Noord-Nederland. Deze driedaagse leergang biedt een praktische basis voor het aanpakken van privacyvraagstukken. Centraal in de leergang staan de wet- en regelgeving, Privacy Impact Assessment gericht op risico’s en de relatie met informatiebeveiliging. Ook worden de registraties van verwerkingen en meldingen en bewerkersovereenkomsten behandeld.

Op 25 mei 2023 was de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) vijf jaar van toepassing. De basis voor een open en vrije datagedreven maatschappij is daarmee gelegd. Daarnaast is er nog steeds een toenemend belang van privacy voor onze fysieke en digitale veiligheid.

Privacy blijft onder druk staan en het is belangrijk dat mensen vertrouwen hebben in een organisatie die hun persoonsgegevens vastlegt. De technische mogelijkheden om persoonlijke gegevens te verzamelen en te verspreiden zijn ongekend. Het beschermen van persoonsgegevens en het handhaven van privacy-rechten zijn cruciale onderdelen geworden van de bedrijfsvoering. Het is belangrijk dat organisaties naast de bestaande wet- en regelgeving gaan nadenken hoe zij de privacy van hun werknemers en klanten kunnen waarborgen.

Tijdens de leergang Functionaris Gegevensbescherming reikt Haio de Vries, hoofddocent en directeur bij Waker Cyber Security, een toepasbare toolkit aan waarmee deelnemers hun organisatie gericht kunnen helpen met bewustwording, compliance en het verantwoord omgaan met persoonsgegevens.

Op de opleidingspagina is meer informatie te vinden over de verschillende modules van de leergang. Daarnaast kan voor meer informatie contact worden opgenomen met Ties de Boer, via ties.deboer@itacademy.nl.