Ruim 125 professionals gestart met een opleiding bij IT Academy in de maand september

27-09-2023

In deze maand zijn meer dan 125 (aankomende) ICT-professionals een opleiding gestart bij IT Academy Noord-Nederland. Een voortvarende start van het nieuwe hogeschooljaar met maar liefst 12 verschillende trajecten en opleidingsgebieden. De deelnemers hebben een keuze gemaakt uit het rijkgevulde aanbod. Zo startten zij o.a. met een opleiding Data Science, Java Development, Scrum Master, IT Netwerken, Data Governance of Informatiebeveiliging.

De diversiteit aan ICT-gerelateerde opleidingen is groot bij de IT Academy. Zo hebben professionals de keuze uit verscheidene vakgebieden met uiteenlopende looptijden. Van kortlopende trajecten van enkele dagen tot en met opleidingen van een dag per week verspreid over een jaar. Maar ook fulltime trajecten, zoals de leergang Java Development en het omscholingstraject Make IT Work behoren, tot een keuzemogelijkheid. Al het opleidingsaanbod is vraaggestuurd ontwikkeld en wordt continu op basis van de huidige trends en ontwikkelingen aangevuld. Na afloop van ieder traject ontvangen deelnemers een certificaat of diploma.

Mark Veldkamp, Productmanager bij de IT Academy, over de start van het hogeschooljaar: “Het is geweldig om dit jaar met 127 deelnemers te starten. Hier kunnen wij als team én Hanzehogeschool Groningen trots op zijn”. Volgend jaar bestaat de IT Academy 10 jaar en deze start is een mooie opmars naar het volgende lustrumjaar. “Het is bijzonder dat zoveel professionals uit Noord-Nederland een passende opleiding volgen en daarmee de ICT-regio versterken”.  

Meerdere opleidingstrajecten staan voor het najaar ingepland. De komende periode wordt hard gewerkt om het opleidingsaanbod voor het voorjaar van 2024 compleet te maken. Houd hiervoor de nieuwsbrief en de opleidingspagina in de gaten.