Start met de modulaire HBO-ICT deeltijdopleiding

22-04-2022

ICT studeren én werken

In september gaat het vernieuwde programma van de HBO-ICT deeltijdopleiding van de Hanzehogeschool Groningen van start. Momenteel is de vraag naar hoogopgeleide ICT’ers erg groot en de verwachting is dat dit de komende jaren ook niet gaat veranderen. De HBO-ICT deeltijdopleiding maakt het mogelijk om ICT te studeren naast een baan. Een mooie kans om een bachelordiploma te behalen of kennis te verbreden door het volgen van modules op het gebied van onder andere Data, Programmeren Security en Business IT.

Kennis verbreden op hbo niveau
De aangeboden modules van de opleiding zijn ook los te volgen en ideaal voor professionals met een bachelordiploma die hun kennis willen verbreden richting de IT of die een ICT-loopbaan willen starten. Zo is het mogelijk om één of meerdere modules gericht op het eigen vakgebied of eigen interesses te volgen, bijvoorbeeld op het gebied van programmeren en ICT-netwerken.

 

Start een loopbaan de in de ICT
Vanaf september 2022 is het ook mogelijk om de opleiding te volgen zonder ICT werkplek. Deelnemers zonder ICT-achtergrond kunnen zich hierdoor via deze opleiding bij- of omscholen richting de ICT. Praktijkervaring wordt opgedaan door het uitvoeren van projecten voor bedrijven of middels stages. De Hanzehogeschool Groningen beschikt over divers innovatiehubs waar bedrijven, studenten en onderzoekers samenkomen om te werken aan innovatieve projecten.  

Over de opleiding
Het Instituut voor Communicatie, Media en IT biedt deze brede vierjarige deeltijdopleiding aan met flexibele leerroutes. Het eerste deel van de opleiding bestaat uit modules op het gebied van Programmeren, Business IT, Data Analyse en ICT-netwerken. Vanaf het derde jaar is het mogelijk om een eigen leerroute te kiezen. Zo kan er worden gekozen voor een verdieping in bijvoorbeeld: Programming, Cyber Security en IT Management. Na vier jaar wordt de volledige opleiding afgerond. Beroepsrollen na afstuderen zijn bijvoorbeeld: Security specialist, DevOps Engineer, Data Analist, Security Engineer en BI-consultant.

Voorlichting
Voor geïnteresseerden wordt er op 10 mei a.s. een informatiebijeenkomst georganiseerd omtrent deze modulaire deeltijdopleiding op de Zernike Campus in Groningen. Kom erachter of de HBO-ICT deeltijdopleiding passend is en zet een volgende stap in je carrière.