Start met een opleiding Data Analyse bij de IT Academy

26-02-2020

IT Academy Noord-Nederland start in september de opleiding Data Analyse in Groningen. Gedurende dit traject worden de deelnemers opgeleid tot Data Analist. Tijdens de opleiding leren zij om grote datasets te analyseren om zo patronen/ verbanden te herkennen en om hier eventueel machine learning op toe te passen. De opleiding die op 15 september start bestaat uit een kick-off, vier verschillende modules en een afsluitende opdracht.

Data analyse
Data analyse is het proces van het inspecteren, schoonmaken, transformeren en modelleren van data met het doel om bijvoorbeeld bruikbare informatie te ontdekken die kan bijdragen aan beleidsbeslissingen. Of door hier bruikbare informatie uit te halen en te presenteren aan stakeholders. Het kan dan gaan om data uit een systeem, service of uit prestatie-indicatoren van organisaties. Data analyse wordt zowel toegepast in de zakelijke dienstverlening als in de wetenschap. Inmiddels zijn er veel verschillende methodieken en technieken die gebruikt worden om het vak uit te voeren.

De opleiding
De opleiding Data Analyse start op 15 september en bestaat uit zestien lesdagen, verspreid over vijf maanden. De inhoud van dit traject komt uit de opleiding Data Science van de IT Academy. Data Analyse is een onderdeel van deze opleiding. Op basis van de behoefte uit de markt biedt de IT Academy per september Data Analyse apart aan.

Naast een kick-off bestaat de opleiding Data Analyse uit vier modules, te weten: Databases, Data Visualisatie, Descriptive Statistics en Data Mining. De opleiding wordt afgesloten met een eindopdracht waar deelnemers zelfstandig aan de slag gaan met een (eigen) dataset om het geleerde toe te passen in de praktijk. Iedere module bestaat uit drie collegedagen. Tijdens deze dagen wordt de theorie afgewisseld met praktijkopdrachten. Docenten van de Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen verzorgen het traject, alsmede aangevuld en versterkt door experts van andere kennisinstellingen en bedrijven. Elke module wordt afgesloten met een gastcollege. Gedurende deze gastcolleges worden er bijvoorbeeld praktijkcases gepresenteerd of wordt er een college verzorgd over big data & recht of ethiek.

De opleiding Data Analyse is een uitstekende stap om kennis te maken met bijvoorbeeld predictive analyses en machine learning, zonder kennis te hebben van programmeren. BI-specialisten, onderzoekers, informatiemanagers of bijvoorbeeld financieel medewerkers kunnen deelnemen aan deze opleiding. Daarnaast is het traject ook geschikt voor iemand die zich wil laten omscholen in het vakgebied.

Meer informatie & inschrijven
Voor meer informatie en inschrijven verwijzen wij graag naar de opleidingspagina. Naast de opleiding Data Analyse biedt IT Academy Noord-Nederland ook de opleiding Data Science aan. Data Analyse is dan een onderdeel van de opleiding Data Science. Interesse in de opleiding Data Science? Klik hier.