Succesvolle leergang Functionaris Gegevensbescherming start in mei

27-02-2023

Met maar liefst vijftien afgeronde edities is de leergang Functionaris Gegevensbescherming een succesvol en vast onderdeel van het opleidingsaanbod van IT Academy Noord-Nederland. Eerdere deelnemers beoordelen de leergang dan ook met het cijfer 8,7. Gezien de actualiteit van het onderwerp in de noordelijke regio’s start op 16 mei de volgende editie in Groningen. Het driedaagse traject biedt een uitstekende basis om de huidige regelgeving op een praktische wijze toe te passen binnen een organisatie.

Privacy en security
Met de komst van het internet, sociale media en diverse apps zijn de technische mogelijkheden om persoonsgegevens te verzamelen en te verspreiden ongekend. Het is belangrijk dat onder andere klanten, patiënten en/of medewerkers vertrouwen hebben in een organisatie die hun persoonsgegevens vastlegt. Tijdens de leergang Functionaris Gegevensbescherming gaan deelnemers aan de slag met een toepasbare toolkit waarmee een organisatie gericht geholpen kan worden met bewustwording, compliance en het verantwoord omgaan met persoonsgegevens. Een organisatie kan door zorgvuldig omgaan met gegevens en te voldoen aan de wet- en regelgeving kansen creëren voor innovatie en groei. Bijvoorbeeld door het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten op basis van persoonsgegevens.

De leergang is ideaal voor professionals die zich willen voorbereiden op of verder bekwamen in de functie van Functionaris Gegevensbescherming (Data Protection Officer). Na afloop van het traject hebben deelnemers zicht op de eigen registraties van persoonsgegevens in de eigen organisatie, kunnen zij risico’s identificeren, wordt de interne positionering helder, zijn de belangrijkste beschermingsmaatregelen aangereikt en weten deelnemers invulling te geven aan de meldplicht datalekken.

Voor meer informatie over de leergang wordt verwezen naar de opleidingspagina Functionaris Gegevensbescherming.