Uitstekend eerste resultaat cohort 4 Make IT Work

28-10-2020

Alle deelnemers aan het vierde cohort van het omscholingstraject Make IT Work hebben tijdens hun eerste evaluatiemoment een positief bericht ontvangen. Deze gemotiveerde Software Engineers in wording stromen door naar de hoofdfase van het omscholingstraject. Het traject wordt vervolgd met 3,5 maand fulltime opleiding. Vervolgens gaan zij allen voor minimaal zes maanden aan de slag bij de Dienst ICT-Uitvoering (DICTU) in Assen.

Het vierde cohort is op 7 september volledig digitaal gestart. Via een online platform worden de 10 deelnemers middels een intensief programma omgeschoold tot Software Engineer. Afgelopen week vond het eerste evaluatiemoment na zes weken, de go/ no go gesprekken, plaats. Tijdens dit evaluatiemoment worden de resultaten, voortgang en verwachtingen besproken. Een belangrijk moment, omdat tijdens deze eerste intensieve zes weken duidelijk is geworden of de ambities van de cursisten ook realistisch zijn en of wat zij willen dus ook lukt. De uitkomsten van de gesprekken zijn veelbelovend voor het eindresultaat. Ook de cursisten zijn erg positief over het traject tot dusver. Opmerkingen als: het waarmaken van verwachtingen, prettige begeleiding en structuur kwamen meerdere malen naar voren.

Omscholingstraject Make IT Work
Make IT Work is een omscholingstraject voor mensen die de IT in willen. Het traject maakt het mogelijk om zonder specifieke IT-achtergrond omgeschoold te worden naar een IT-functie op hbo-niveau en vervolgens direct in een baan van start te gaan. Make IT Work is een gewaardeerd traject onder werkgevers. Alleen de intrinsiek gemotiveerde kandidaten komen door de strenge selectiemethode heen.

Dat het online assessment een waardevolle selectiemethode is, blijkt dit cohort des te meer. Voor het eerst is iemand bewust zonder hbo-/ of wo-diploma aangenomen. Deze kandidaat laat zien dat met intrinsieke motivatie, een heel goed score op het assessment en het opbouwen van een portefeuille het mogelijk is om tóch een intentieverklaring te verkrijgen. Daarnaast is het mooi om te zien dat deze werkgever deze kans aangrijpt en de waarde van het online assessment bevestigt.  

Volgende editie Software Engineering
Het omscholingstraject wordt in Noord-Nederland door de IT Academy meerdere malen per jaar aangeboden. Op ieder moment kunnen kandidaten zich aanmelden voor Make IT Work. De volgende editie in het Noorden staat gepland op 11 januari. De omscholingsrichting is Software Engineering. Inschrijven als kandidaat kan tot 13 november 2020. Meer weten? Klik hier.