Uniek gezamenlijk opleidingstraject voor ICT’ers van Noordelijke Rijksdiensten

16-05-2022

Uniek gezamenlijk opleidingstraject voor ICT’ers van Noordelijke Rijksdiensten

IT Academy Noord-Nederland verzorgt sinds enkele weken een ICT-gerichte professionaliseringsopleiding voor alle Rijksdiensten van Noord-Nederland. Dit initiatief is gefaciliteerd door Samenwerking Rijk Noord (SRN), dat zich inzet voor een gezonde noordelijke arbeidsmarkt. De noordelijke ICT’ers bij het Rijk volgen voor het eerst met collega’s van andere diensten een gezamenlijk opleidingstraject. Deze unieke samenwerking biedt de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen over de Rijksdiensten heen en zo ervaringen uit te wisselen.

Het traject bestaat uit een persoonlijkheidsanalyse aangevuld met trainingen professionele vaardigheden, intervisie en een gastspreker vanuit een van de Rijksdiensten. De eerste fysieke bijeenkomst was op 21 april. De eerste reacties zijn positief: De eerste reactie van de trainer Jinke van der Laan: ''Ze zijn goed met zichzelf, de MBTI en elkaar aan de slag geweest met kennismaken, leerdoelen en kwaliteiten ontdekken. Ze vonden het nu al wel leerzaam en ook plezierig. Dus ik ben blij met deze start!!''

Het opleidingstraject wordt aangeboden door IT Academy Noord-Nederland. De groepssessies worden klassikaal verzorgd en bestaan uit een theoretisch en praktisch deel. Tijdens deze sessies wordt veel casuïstiek vanuit de praktijk besproken. Afhankelijk van het onderwerp gaan de noordelijke ICT’ers individueel, in tweetallen of in groepjes aan de slag. Individueel houden deelnemers beknopt een portfolio bij. Het portfolio start met de individuele leerdoelen en de uitkomsten van de Myers-Briggs Type Indicator® (MBTI®). Na afronding ontvangen deelnemers een certificaat van deelname aangeboden door IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met Robin van den Berg, Directeur IT Academy, via 06 82 37 15 29.