Vacature: Accountmanager Make IT Work

08-10-2021

Bij de IT Academy Noord-Nederland van de Hanzehogeschool Groningen is een vacature ontstaan voor een Accountmanager Make IT Work.

Wil jij een duurzame bijdrage leveren aan het verkleinen van de mismatch op de arbeidsmarkt voor ICT’ers en zorgen voor de verbinding tussen werkgevers, werkzoekenden en onze omscholingsprogramma’s?

Functieomschrijving
Jij gaat samen met jouw collega’s het project Make IT Work verder op de kaart zetten in Noord-Nederland. Met meer dan 50 afgestudeerde deelnemers en 6 afgeronde klassen hebben wij inmiddels bewezen dat goed opgeleide zij-instromers succesvol aan de slag kunnen in de Noord-Nederlandse arbeidsmarkt. Jouw werk draait om het verbinden van nieuwe werkgevers aan de omscholingsprogramma’s van Make IT Work. Jouw werkzaamheden zijn gericht op het vinden, binden en boeien van nieuwe organisaties waarbij je ondernemend en creatief te werk gaat met oog voor kwaliteit en verhoudingen. Acquisitie is een wezenlijk onderdeel van deze functie en dit is iets waar je plezier in hebt. Je signaleert de behoefte op IT-gebied bij werkgevers en kunt dit vertalen naar scholing. Daarnaast ben je mede verantwoordelijk voor het relatiebeheer van bedrijven verbonden aan Make IT Work. Je staat dus dagelijks in contact met organisaties die zich hebben aangesloten bij Make IT Work.
Naast bovenstaande werkzaamheden waarop duidelijk de focus ligt, ben je ook actief betrokken bij de andere activiteiten van Make IT Work. Denk hierbij aan de werving en selectie van de kandidaten, contacten met docenten en de doorontwikkeling van het curriculum. Ook heb je contact met verschillende stakeholders zoals het UWV, gemeenten en samenwerkingspartners.

IT Academy Noord-Nederland
Het Instituut voor Communicatie, Media & IT van de Hanzehogeschool Groningen verzorgt naast haar bachelor- en master opleidingen in samenwerking met het noordelijk bedrijfsleven ook opleidingen voor IT-professionals onder de vlag van IT Academy Noord-Nederland. De IT Academy zet zich in voor een hoogwaardige, gezonde en evenwichtige ICT-arbeidsmarkt in het Noorden.
In januari 2019 is IT Academy Noord-Nederland gestart met het omscholingstraject Make IT Work. In oktober 2021 is de 7e klas van start gegaan. Make IT Work maakt het voor hoogopgeleiden zonder specifieke IT-achtergrond mogelijk zich te laten omscholen naar een veelgevraagde IT-functie op hbo-niveau en direct in een baan van start te gaan. Op deze manier pakken wij het tekort aan ICT’ers aan en spelen wij in op de mismatch op de huidige ICT-arbeidsmarkt.

Functie-eisen

  • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding en werkervaring in een commerciële rol. Wij hebben een sterke voorkeur voor iemand met commerciële ervaring en affiniteit met ICT, arbeidsmarkt en onderwijs.
  • Jij weet wat er speelt op de ICT-arbeidsmarkt, hebt een actief netwerk in de Noordelijke ICT sector en bent in staat om bedrijven te voorzien van deskundig advies over Make IT Work en de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt voor ICT’ers.
  • Daarnaast toon jij betrokkenheid en eigenaarschap in het project. Je neemt initiatief en bent een proactieve, pragmatische zelfstarter. Je bent meedenkend, behulpzaam, kunt goed plannen en je steekt graag de handen uit je mouwen. Je kan goed zelfstandig werken, maar je kunt ook in teamverband doelstellingen halen. Het lijkt jou een uitdaging om Make IT Work in Noord-Nederland verder uit te bouwen.

Aanbod en solliciteren
Voor meer informatie over het aanbod, inhoudelijke informatie en sollicitatieprocedure verwijzen wij graag naar de vacature via Hanzehogeschool Groningen.