Veel belangstelling voor predictive analysis en big data

15-02-2021

Op donderdag 11 februari stond IT Academy colleges: Predictive Analysis op het programma. Tijdens deze online bijeenkomst nam Bart Barnard de ruim veertig geïnteresseerden mee in big data en predictive analysis. Aan de hand van een populair gedicht werd geprobeerd om een algoritme te trainen. De combinatie van predictive analysis en tekst werd door de aanwezigen erg goed ontvangen en leverde interessante vragen op.     

Bart Barnard nam tijdens deze veertiende editie van IT Academy colleges de deelnemers mee in de wereld van voorspellende modellen. Bart heeft een achtergrond in filosofie en is momenteel docent bij het Instituut voor Communicatie, Media & IT van de Hanzehogeschool Groningen. Zijn expertise richt zich voornamelijk op het gebied van Software Engineering en Data Science. Predictive analysis past dan ook volledig in zijn straatje en hiermee startte hij zijn verhaal. Zo werd het proces beschreven en kregen de deelnemers een toelichting van de gebruikte code. Tijdens de sessie werd geprobeerd om een algoritme te trainen aan de hand van de Duineser Elegieën, een serie van tien elegieën die Reiner Maria Rilke tussen 1912 en 1922 schreef. Een elegie is een klassieke dichtvorm die tot het heden nog steeds wordt gebruikt. Het doel was om het algoritme zelf een nieuw gedicht te laten schrijven. Bart gaf aan dat het resultaat van het gemaakte algoritme nog niet in details juist werkt. Maar met name het overbrengen van kennis om dit type algoritme te kunnen maken is volgens hem veel belangrijker.

Data Science
Predictive Analysis wordt gebruikt om een serie analytische statistische technieken te beschrijven die gebruikt worden om toekomstige acties en gedragingen te kunnen voorspellen. Deze inzichten kunnen worden gebruikt om de juiste beslissingen te maken en om te anticiperen op toekomstige ontwikkelingen. Predictive Analysis is één van negen modules uit de opleiding Data Science van IT Academy Noord-Nederland. In maart gaat de tiende editie van de opleiding van start. Data Science is een brede basisopleiding van de IT Academy waarin de belangrijkste facetten van dit vakgebied worden behandeld. Via de opleiding is het mogelijk om een stap te zetten richting een loopbaan op het gebied van data analyse of data science.

IT Academy colleges
Op deze editie van IT Academy colleges wordt positief teruggekeken. Meerdere keren per jaar vinden deze colleges plaats met steeds variërende onderwerpen. IT Academy colleges is opgezet om aanwezige kennis van de kennisinstellingen te delen met professionals, studenten en werkzoekenden in Noord-Nederland. Aanmelden voor IT Academy colleges kan kosteloos via de website. Houd de evenementenpagina in de gaten voor het programma.


 

Interesse in de opleiding Data Science?