Vernieuwde website: Make IT Work landelijk

22-01-2021

Sinds 20 januari is de website www.it-omscholing.nl volledig vernieuwd. It-omscholing.nl is de landelijke landingspagina van het omscholingstraject Make IT Work. Op deze website wordt vanaf afgelopen woensdag het volledige aanbod van het traject gepresenteerd. Waaronder de verschillende locaties en opleidingsrichtingen. Tevens is deze website de landingspagina voor het aanmeldproces als kandidaat. IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, biedt het omscholingstraject Make IT Work in Noord-Nederland aan. Op de website van de IT Academy blijft het opleidingsaanbod eveneens beschikbaar.

Make IT Work
Het omscholingstraject Make IT Work is een initiatief van de Hogeschool van Amsterdam(HvA). De HvA is in 2015 gestart met dit omscholingstraject. Om de krapte in het hart van de ICT-arbeidsmarkt aan te pakken is de IT Academy de samenwerking aangegaan met de HvA om Make IT Work in het noorden van Nederland aan te bieden. Begin 2019 is het eerste cohort Software Engineering in Groningen gestart. Momenteel nemen werkgevers en kandidaten uit de drie noordelijke provincies (Friesland, Drenthe en Groningen) deel aan het omscholingstraject dat in het Noorden uitgevoerd wordt door de IT Academy.

Naast de locaties Amsterdam en Groningen wordt het omscholingstraject tegenwoordig ook verzorgd in Arnhem, Eindhoven en Hilversum. Al deze genoemde locaties zijn gelieerd aan een hogeschool in die omgeving. Nu Make IT Work uitgevoerd wordt door verschillende hogescholen is de website www.it-omscholing.nl in een nieuw jasje gestoken.

De IT Academy blijft het omscholingstraject opnemen in haar opleidingsaanbod. Op de website van de IT Academy is de specifieke informatie gericht op de start in Noord-Nederland te vinden. Waaronder bijvoorbeeld referenties van kandidaten en aangesloten werkgevers. Make IT Work wordt in het Noorden eveneens mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie, Europees Fonds voor regionale ontwikkelingen. Maar ook door Samenwerkingsverband Noord-Nederland, provincie Groningen, provincie Fryslan en provincie Drenthe.

it-omscholing.nl
Op de website it-omscholing.nl worden alle hogescholen, de verschillende locaties waar Make IT Work wordt uitgevoerd, vertegenwoordigd. Daarnaast is op deze website meer te lezen over:

  • De aanmeldprocedure
  • Landelijke cijfers en landelijk nieuws met betrekking tot Make IT Work
  • Omschrijving van de verschillende omscholingsrichtingen (de IT Academy biedt momenteel Software Engineering aan in Noord-Nederland)
  • De voorwaarde voor deelname (voor werkgevers én kandidaten)
  • Veelgestelde vragen

Voor specifieke informatie over Noord-Nederland, kan contact opgenomen worden met Marion Koops, accountmanager Make IT Work.