Voorbereidingen volgende editie Make IT Work in volle gang

28-06-2021

Op 4 oktober start het volgende cohort Software Engineering van het omscholingstraject Make IT Work in Noord-Nederland. De voorbereidingen voor deze zevende editie zijn in volle gang. Zo wordt de poule van werkgevers gevormd en kunnen kandidaten het assessment maken tot 1 augustus. Vervolgens gaan de aangesloten werkgevers en de intrinsiek gemotiveerde kandidaten samen het matchingstraject in. Na de vijf maanden fulltime opleiding gaan de cursisten rond 1 april 2022 aan de slag bij de werkgever: hét moment waarop de arbeidsovereenkomst start.

Het omscholingstraject Make IT Work is ontwikkeld om enerzijds niet-IT'ers te begeleiden naar een baan in de IT en anderzijds om bedrijven die vacatures hebben te helpen om aan gedegen personeel te komen. Kandidaten gaan een duurzame relatie aan met de werkgever en voor de start van het traject zijn zij verzekerd van een baan. Landelijk hebben nu ruim 740 cursisten het omscholingstraject met succes afgerond. Daarvan blijft ongeveer 97% procent na afronding van het traject werkzaam in de IT.

Make IT Work in het kort
Make IT Work is een ambitieus en intensief omscholingstraject van 11 maanden. Cursisten volgen eerst vijf maanden fulltime de opleiding tot Software Engineer en daarna gaan zij voor minimaal zes maanden fulltime aan het werk bij de werkgever die hen voor de start van de opleiding een intentieverklaring geeft. 

Aanmelden als kandidaat tot 1 augustus
Kandidaten hoeven geen kennis te hebben van of ervaring te hebben in IT. Zij zijn wel in het bezit van een hbo-of wo-diploma en hebben ruime interesse in het vakgebied IT, informatica, ICT en alles wat met digitalisering te maken heeft. Het assessment dat kandidaten doen voor de toelating is een goede graadmeter van de slagingskans van het omscholingstraject. Aanmelden voor Make IT Work kan op ieder moment. De deadline om deel te nemen aan de aankomende editie is gesteld op 1 augustus. Tussen 24 augustus en 10 september vindt het matchingsproces plaats en van daaruit wordt het aankomende cohort gevormd.


  • Meer info over inhoud, kosten en resultaat

  • Aanmelden voor Noord-Nederland