Word opgeleid tot Data Analist bij de IT Academy

13-12-2021

IT Academy Noord-Nederland leidt in 16 dagen, verspreid over ruim vier maanden, professionals op tot Data Analist. Tijdens het traject worden professionals uitgedaagd een dataset te prepareren en analyses uit te voeren op grote datasets. De opleiding Data Analyse start op 1 maart op de Zernike Campus in Groningen.

Professionals die graag willen leren grote datasets met ruwe data te analyseren om hier bruikbare informatie uit te halen en vervolgens te presenteren aan stakeholders zijn bij de opleiding Data Analyse aan het goede adres. Door middel van een afwisseling van hoor-, werk-, en gastcolleges wordt het vakgebied eigen gemaakt. Gedurende de opleiding wordt aan de hand van het “knowledge discovery process” de stappen van data analyse doorlopen. De lessen worden aangevuld met gastcolleges uit de praktijk. Voorbeelden van gastcolleges zijn het presenteren van use cases, college over big data en recht en een college over data kwaliteit.

Data Analyse wordt zowel toegepast in de zakelijke dienstverlening als in de wetenschap. Inmiddels zijn er verschillende methodieken en technieken die gebruikt worden om het vak uit te voeren. Gedurende vijf modules komen deze methodieken en technieken aan bod. Iedere module bestaat uit drie dagen en wordt afgesloten met een gastcollege.

Overzicht van de modules:

  • Databases
  • Data Visualisatie
  • Descriptive Statistics
  • Data Mining
  • Afsluitende opdracht

Een omschrijving van de modules is te lezen op de opleidingspagina.

Meer informatie
De volgende editie van de opleiding Data Analyse start op 1 maart 2022. Sinds kort is de inschrijving geopend. Voor vragen kan contact op worden genomen met Mark Veldkamp, Productmanager, via mark.veldkamp@itacademy.nl of 06 575 36 795.