Make IT Work

Ben je geïnteresseerd om in de kansrijke IT-sector aan de slag te gaan? Wellicht is omscholing door middel van het unieke opleidingstraject van Make IT Work wel iets voor jou!

Make IT Work maakt het voor hoogopgeleiden zonder specifieke IT-achtergrond mogelijk zich te laten omscholen naar een IT-functie op hbo-niveau en direct in een baan van start te gaan. Werkzoekenden met een hbo of wo-diploma worden met behulp van een online assessment geselecteerd voor Make IT Work. Werkgevers en kandidaat-cursisten ontmoeten elkaar tijdens een werkgeversmarkt. Wanneer de werkgever en de kandidaat een akkoord hebben, kan de kandidaat als cursist mee doen in de omscholing tot Software Engineer, Cyber Security Specialist of Business & Data Analytics.  

 

Make IT Work

LeervormOmscholingstraject
Duur11 maanden
Start6 april 2020
LocatieGroningen of Leeuwarden
Tijden9.00 - 17.00
PrijsBijdrage kandidaat € 1000,- (exclusief een laptop)
ContactMarion Koops | 06 28 74 55 51
  Inschrijven »
  • Deel

Inhoud

In het voorjaar van 2019 is in Groningen de eerste editie van Make IT Work van start gegaan met als opleidingsrichting Software Engineering. In april van dit jaar start het vierde cohort. Inschrijven hiervoor is nu mogelijk.

Ben je geïnteresseerd om in de kansrijke IT-sector aan de slag te gaan? Wellicht is omscholing door middel van het unieke opleidingstraject van Make IT Work wel iets voor jou! Op ieder moment kunnen kandidaten zich aanmelden voor Make IT Work door het online assessment te maken. Bij het inloggen bij het assessment kan je aangeven dat je voor standplaats Groningen kiest.

Start en duur 
De opleiding bestaat uit twee fases. De eerste vijf maanden word je opgeleid door IT Academy Noord-Nederland. Na succesvolle afronding van het eerste deel ga je zes maanden aan de slag bij een van de aangesloten werkgevers en word je tegelijkertijd verder geschoold (één dag per week). Tijdens de tweede fase ga je meteen een salaris verdienen. 

Na afronding van het gehele traject ontvang je een certificaat met skills van een Software Engineer, Cyber Security Specialist of Business & Data Analytics. Je beschikt dan over de in het omscholingstraject opgedane kennis en vaardigheden, en je hebt een half jaar werkervaring. Gezien de grote vraag naar deze functies is het zeer waarschijnlijk dat je een glansrijke carrière tegemoet gaat in de zich steeds verder ontwikkelende en groeiende IT-sector.

Start volgende editie Software Engineering: 6 april 2020.

Doelgroep

Het profiel van de IT'er in wording is vastgesteld. Minimale vereisten zijn:

  • Diploma op hbo- of wo-niveau;
  • De juiste motivatie om zich te laten omscholen naar een IT-functie op hbo-niveau;
  • Kennis van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift;
  • Goede analytische vaardigheden;
  • Goede communicatie- en adviesvaardigheden;
  • Accuraat kunnen werken;
  • Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken;
  • Proactieve werkhouding;
  • Gedurende het eerste deel van de omscholing een beschikbaarheid van 40 uur per week en gedurende het tweede deel eveneens 40 uur per week beschikbaarheid.

Kosten

De aangesloten IT-bedrijven investeren in dit project. Ook van de cursist wordt een financiële bijdrage gevraagd. We vragen een bijdrage van jou omdat we zeker willen zijn dat jij ook echt serieus aan de slag gaat met je toekomst. Deze bijdrage bedraagt inclusief lesmateriaal €1000,- (exclusief laptop). 


Make IT Work

Make IT Work is een initiatief van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en startte in 2015. In samenwerking met NHL Stenden en de HvA start de IT Academy dit traject in het Noorden. De eerste groep gaat van start in Groningen. De verwachting is ook dat het project in Leeuwarden en Emmen de komende jaren wordt ingepland. 

Let op: je kunt je op ieder moment aanmelden voor Make IT Work door het online assessment te maken via https://www.it-omscholing.nl/nl/kandidaat/aanmelden-make-it-work/ of door te klikken op de inschrijfknop. Make IT Work gaat meerdere keren per jaar van start met een omscholingstraject. Hierbij kan je aangeven dat je voorkeur uitgaat naar standplaats Groningen. 

De volgende voorbereidingsdag voor Software Engineering staat gepland op 14 februari 2020 en de werkgeversmarkt op 25 februari 2020.

De volgende voorbereidingsdag voor Business & Data Analytics staat gepland op 19 mei 2020 en de werkgeversmarkt op 26 mei 2020.

De online selectieprocedure start met een informatietraject. Wanneer de geïnteresseerde zich aangesproken voelt tot het traject gaat hij/zij verder en komt in het selectiegedeelte. Het selectiegedeelte bestaat uit o.a. harde selectiecriteria voor deelname en er zijn testen op Nederlands, Engels, cijfermatig inzicht, analytisch vermogen en persoonlijkheid. De werkgeversmarkt waarvoor je jezelf kunt aanmelden bestaat uit twee dagen: een voorbereidingsdag en een ontmoeting met de werkgevers. Om in aanmerking te komen voor deze markt en het eerstvolgende traject, dien je op tijd je aanmelding en de selectie online succesvol afgerond te hebben.

Het onderwijsprogramma is ontwikkeld door de docenten van de betrokken kennisinstellingen en de betrokken werkgevers.Deelnemers én werkgevers cohort 1

Ervaringen van Make IT Work (HvA)


 
Contactformulier