Nieuwe leergang Informatiebeveiliging op 1 juni van start

22-01-2021

IT Academy Noord-Nederland, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, start in samenwerking met Qbit Cyber Security de driedaagse leergang Informatiebeveiliging. Deze nieuwe leergang start op 1 juni en is ontwikkeld voor professionals die hun kennis op het gebied van informatiebeveiliging willen verbreden of de eerste stap willen zetten richting een loopbaan als Security Officer of Securitymanager. Door het volgen van deze leergang brengen medewerkers hun organisatie naar een hoger niveau op het gebied van informatiebeveiliging.

Informatiebeveiliging staat nooit stil
Het beschermen van informatie, zowel voor organisaties als individuen, is van groot belang om ongeautoriseerde toegang en misbruik te voorkomen. Het vakgebied is dan ook volop in ontwikkeling door de opkomst van het internet en de devices die hiermee verbonden zijn. Er gaat geen dag voorbij zonder beveiligingsincident. Iedereen kent de vele voordelen van het gebruik van verbonden apparaten. Maar de risico’s die verbonden zijn aan dit gebruik moeten zeker niet worden onderschat. Hierbij kan gedacht worden aan beveiligingslekken, het stelen van informatie of het gijzelen hiervan.

De huidige ontwikkelingen met betrekking tot het vakgebied zijn onder andere een reden dat de IT Academy informatiebeveiliging heeft opgenomen in het opleidingsaanbod. Op basis van de behoefte uit de markt en de expertise van Qbit Cyber Security is het driedaagse programma tot stand gekomen. Een traject dat geschikt is voor een brede doelgroep: voor iedere medewerker in de keten die te maken heeft met informatiebeveiliging of securitymanagement. Inschrijven voor de leergang is sinds kort mogelijk en kan via de opleidingspagina.

Tijdens de leergang wordt veel aandacht besteed aan het toepassen van beschikbare technieken en tools. Er wordt nadrukkelijk ingegaan op uitbestedingsrelaties en cloud-beveiliging. Ook worden leading practices van ervaren specialisten gedeeld en besproken. Daarnaast leren deelnemers meer over termen als 'SecDevOps', Ethisch Hacken', en de 'Data-life-cycle'. Het traject kenmerkt zich door een goede mix van theoretische kennis over het vakgebied en praktische zaken waar direct mee aan de slag kan worden gegaan. IT Academy Noord-Nederland biedt onderwijs aan conform de richtlijnen van het RIVM en de Hanzehogeschool Groningen. De maatregelen worden door de IT Academy nauwlettend in de gaten gehouden en deelnemers aan leergangen worden hiervan op de hoogte gesteld. 

Mochten er naar aanleiding van dit bericht en de opleidingspagina vragen zijn, dan kan contact opgenomen worden met Mark Veldkamp.


  • Informatiebijeenkomst Informatiebeveiliging op 20 april